Αθλητισμός|14.05.2019 00:00

Παναθηναϊκός: Οριστικό «αντίο» από τον Κουλιμπαλί μετά από 3 χρόνια

Κώστας Γουλής

Τίτλοι... τέλους για τον Ουσμάν Κουλιμπαλί μετά από τρία χρόνια στον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Νταμπίζας απάντησε αρνητικά στην αντιπρόταση που κατάθεσε η πλευρά του διεθνούς Μαλέζου αμυντικού, για νέο συμβόλαιο 2+1 ετών και πλέον ο «Κούλι» θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του μετά την 1η Ιουλίου.

Η πρόταση που είχε καταθέσει ο Παναθηναϊκός προς τον Κουλιμπαλί από τον περασμένο Γενάρη ήταν συγκεκριμένη και ξεκάθαρη: Και προσαρμοσμένη, πάνω στην οικονομική πολιτική και τις δυνατότητες που έχει πλέον το κλαμπ: Κλειστό διετές συμβόλαιο, με πάγιες απολαβές 230.000€ και μπόνους μόνο σε περίπτωση κατάκτησης πρωταθλήματος ή Κυπέλλου.

Ποσό που μπορεί να φαντάζει μεγαλύτερο σε σχέση με τις 160.000€ που ήταν οι απολαβές του στο συμβόλαιο που ολοκληρώνεται σε ενάμισι μήνα, αλλά δεν εμπεριείχε ούτε ένα από τα υψηλά μπόνους που λάμβανε ο πολυσύνθετος, Αφρικανός αμυντικός. Μόνο την εφετινή περίοδο, μολονότι ο «Κούλι» αγωνίστηκε μόλις σε 18 αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου, τα μπόνους συμμετοχών του έφταναν τις 80.000€. Ποσό πολύ σημαντικό, το οποίο ωστόσο δεν θα ελάμβανε στο επόμενο συμβόλαιο που του προτάθηκε, αφού ο Νταμπίζας έχει αποφασίσει (κεντρικά, μαζί με τη διοίκηση) να... κοπούν τα μπόνους συμμετοχών και να πριμοδοτούνται μόνοι οι κατακτήσεις στόχων της ομάδας.

Ο Κουλιμπαλί, που τον περασμένο Φλεβάρη ζήτησε στην πρώτη απάντησή του προς τον Παναθηναϊκό 400.000€ για να ανανεώσει, αναδιπλώθηκε το τελευταίο διάστημα και επιχείρησε να ρίξει εκ νέου «γέφυρες» για να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε ως πρόταση απ' τους «πράσινους». Ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» του ξεκαθάρισε πως η πρόταση ήταν μία και συγκεκριμένη, ήτοι 230.000€, λέγοντάς του χαρακτηριστικά πως «...το μπάτζετ μας είναι συγκεκριμένο και δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα απ' την αρχική μας πρόταση».

Η πλευρά του 30χρονου αμυντικού αντιπρότεινε το ποσό των 300.000€, ο Νταμπίζας αρνήθηκε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (13/5) και ουσιαστικά, οριστικοποιήθηκε το «αντίο» του «Κούλι» από το «τριφύλλι» έπειτα από μία τριετία στην οποία κατέγραψε 66 επίσημες συμμετοχές σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη με απολογισμό 4 ασίστ.

Ο «Κούλι» μιλώντας στο περιβάλλον του, έλεγε πως ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό και τα επόμενα χρόνια, όμως δεν κατέστη δυνατό να βρουν μία κοινή γραμμή γύρω απ' το οικονομικό, ενώ έβγαζε προς τα έξω μία «πικρία», για το γεγονός πως τελείωσε πολύ... απότομα η διαπραγμάτευση με τους «πράσινους», οδηγώντας στο οριστικό «διαζύγιο».

Νίκος ΝταμπίζαςSuperLeagueποδόσφαιροΟυσμάν ΚουλιμπαλίΠαναθηναϊκός