Αθλητισμός|14.05.2019 01:12

ΠΑΟ: Το μυστικό ταξίδι Νταμπίζα για να «κλείσει» τον Κάλουμ Ρόμπερτς!

Κώστας Γουλής

Το απόγευμα της Δευτέρας (13/5), λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του τελικού αγώνα της Νιούκαστλ με τη Σαουθάμπτον για τα πλέι-οφ ανόδου της β’ κατηγορίας του πρωταθλήματος U23 της Premier League, ο -εδώ κι αρκετό καιρό μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού- Κάλουμ Ρόμπερτς, έγραψε στο Instagram «…μια τελευταία φορά», κάτω από μία φωτογραφία του από ματς των «μικρών» των «ανθρακωρύχων». Και μέσα σε λίγα λεπτά έγινε… viral για τους φίλους του «τριφυλλιού» που τον προσκαλούσαν με δικά τους μηνύματα να πει το «ναι» στον Παναθηναϊκό, ορμώμενοι κι απ’ τη ρεπορταζιακή βεβαιότητα των Άγγλων πως ο 22χρονος βιρτουόζος winger, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Ο Ρόμπερτς δεν τα κατάφερε το ίδιο βράδυ με τη Νιούκαστλ και ηττήθηκε στον τελικό 2-1 απ’ τους «Άγιους», σε ένα ματς που μπήκε ως αλλαγή στο 54’, αλλά πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του με την ασίστ προς τον Μπέιλι στο 81’ (μείωσε σε 2-1), το σουτ που έκανε στο 87’ και μπλόκαρε ο Ρόουζ, αλλά και τη φάση του πέναλτι που ζήτησε στο 89’ και δεν του δόθηκε. Ο «μικρός» το πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον 14ετή κύκλο του στη Νιούκαστλ με μία επιτυχία που ήθελε όλη τη χρονιά. Το που θα συνεχίσει τώρα την καριέρα του είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει έως το τέλος του μήνα, όμως οι πιθανότητες για τον Παναθηναϊκό, φαντάζουν πλέον περισσότερες από κάθε άλλη φορά.

Όπως σας έχει αποκαλύψει το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» και το ethnos.gr από τις 26 Μαρτίου, ο Ρόμπερτς είναι μία απ’ τις περιπτώσεις που έχει ξεχωρίσει εδώ και πολύ καιρό ο Νίκος Νταμπίζας. Και πλέον το ethnos.gr φέρνει στο φως, ακόμη μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια που «δείχνει» πολλά, για την προσεχή κατάληξη του «φλερτ» των δύο πλευρών.

Τον είδε ξανά «live»

Μετά από τον πρώτο γύρο επαφών που έκανε με την πλευρά του 22χρονου Αγγλου εξτρέμ της Νιούκαστλ, ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε την προπερασμένη Παρασκευή 3 Μαΐου, νέο ταξίδι-αστραπή στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, το βράδυ της ίδιας μέρας (3/5) βρέθηκε στις εξέδρες του «Madejski» και παρακολούθησε τον (ημιτελικό) αγώνα U23 ανάμεσα στις ομάδες της Ρέντινγκ και της Νιούκαστλ για τα πλέι-οφ του πρωταθλήματος U23. Εκεί, όπου ο Ρόμπερτς έκανε… παπάδες. Κι όχι μόνο έπαιξε βασικός με την U23 των «ανθρακωρύχων», αλλά σημείωσε το γκολ της ισοφάρισης στο 76’ (από ασίστ του Τόμας Αλαν) και παράλληλα κέρδισε στο 120’ το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ το έτερο μικρό «αστέρι» της U23 της Νιούκαστλ, Κέλαντ Γουάτς, οδηγώντας το ματς στα πέναλτι.

Η Νιούκαστλ επικράτησε εντέλει με 3-2 στη διαδικασία και πέρασε στον τελικό της Δευτέρας (13/5), όμως οι (εξαιρετικές) εμφανίσεις του Ρόμπερτς δεν φαίνονται… αρκετές για να αλλάξουν την απόφαση των ανθρώπων της αγγλικής ομάδας, οι οποίοι δεν σκοπεύουν να επεκτείνουν το επαγγελματικό συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο 22χρονος στις 27 Ιανουαρίου 2015 και λήγει τον προσεχή Ιούνιο.

Του ανέλυσε το πρότζεκτ

Για όλα αυτά είναι απόλυτα ενήμερος ο Νταμπίζας, ο οποίος αμέσως μετά το ματς της 3ης Μαΐου, είχε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Ρόμπερτς και τον Βρετανός ατζέντη του, αναλύοντάς τους με κάθε λεπτομέρεια, το πρότζεκτ του Παναθηναϊκού για την επόμενη σεζόν και τις σκέψεις του για τον ίδιο. Κι όπως ανέφεραν πηγές του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» από την Αγγλία, το… πρέσινγκ του Νταμπίζα έχει αρχίσει πλέον να αποδίδει. Κι ο 22χρονος αριστεροπόδαρος εξτρέμ αρχίζει να… ψήνεται με την προοπτική του Παναθηναϊκού, αν κι έχει δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Β’ Γερμανίας και της Championship. Το όλο θέμα πλέον αρχίζει να μπαίνει σε σωστές βάσεις και αν και δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία, φαίνεται πως οι πιθανότητες για να φορέσει τα «πράσινα» ο νεαρός Αγγλος (διεθνής με την U20) winger είναι πια πάρα πολλές…

ποδόσφαιροSuperLeagueΝίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΚάλουμ Ρόμπερτς