Αθλητισμός|16.05.2019 09:50

ΠΑΟΚ: Νέο βήµα για Βαρέλα - Η πρόταση του «δικέφαλου» στον παίκτη

Αντώνης Τσακαλέας

Αλλη µια «κίνηση καλής θέλησης» έχει καταγραφεί από την πλευρά του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια επίτευξης συµφωνίας µε τον Φερνάντο Βαρέλα, το συµβόλαιο του οποίου λήγει σε ενάµιση µήνα. Οι «ασπρόµαυροι» βρίσκονται εν αναµονή της απάντησης της πλευράς του 31χρονου Αφρικανού κεντρικού αµυντικού, που παραµένει στη Θεσσαλονίκη (λόγω των σχολικών υποχρεώσεων των παιδιών του) και περιµένει τον εκπρόσωπό του για τις τελικές συζητήσεις.

Η συγκεκριµένη υπόθεση µετατράπηκε σε σίριαλ όταν, ενώ από την πλευρά του ποδοσφαιριστή έγιναν κινήσεις προς την κατεύθυνση της συµφωνίας πριν από περίπου δύο µήνες, ο εκπρόσωπός του ανέβασε τις δικές του απαιτήσεις (µε την ανοχή του Βαρέλα), γεγονός που δηµιούργησε εκ νέου απόσταση. Ο ΠΑΟΚ τώρα προσφέρει στον Φερνάντο Βαρέλα συµβόλαιο διάρκειας τριών ετών και, σύµφωνα µε τις πληροφορίες που αφορούν το οικονοµικό σκέλος της πρότασης, κατατάσσει τον ποδοσφαιριστή στο top 5 των ετήσιων αποδοχών που υπάρχουν τη δεδοµένη στιγµή στο ρόστερ.

Αξίζει να σηµειωθεί πως από τη στιγµή που ξεκίνησαν οι συζητήσεις ανάµεσα στις δύο πλευρές, και συγκεκριµένα στις αρχές ∆εκεµβρίου του περασµένου έτους, µέχρι τώρα η πλευρά του ΠΑΟΚ έχει βάλει πολύ περισσότερο νερό στο κρασί της από αυτήν του Βαρέλα. Ο τρόπος µε τον οποίο έχουν κινηθεί όλο αυτό το διάστηµα οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» δείχνει πως η διάθεσή τους για την παραµονή του Βαρέλα είναι δεδοµένη.

Νωρίτερα, φρόντισαν να κλείσουν την υπόθεση Κρέσπο (που, όπως και αυτή του Βαρέλα, είχε κάποια στιγµή «σκαλώσει», πάλι εξαιτίας των απαιτήσεων του εκπροσώπου του Ισπανού), καθώς αναγνωρίζουν την προσφορά και των δύο στην τριετή παρουσία τους στην Τούµπα. Οι δυο τους έχουν αγωνιστεί σε 100 αγώνες ως συµπαίκτες, µε τον ΠΑΟΚ να έχει σηµειώσει 68 νίκες και να έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 46 από αυτές τις αναµετρήσεις.

Τις τελευταίες ηµέρες, τόσο ο Ιβάν Σαββίδης, στο πλαίσιο του γεύµατος του αγωνιστικού τµήµατος που έγινε την περασµένη Κυριακή, όσο και ο Γιώργης Σαββίδης εξέφρασαν την αισιοδοξία τους πως η συγκεκριµένη υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος, θεωρώντας πως η πλευρά Βαρέλα θα εκτιµήσει τη στάση των «ασπρόµαυρων». Η αυλαία στη συγκεκριµένη υπόθεση αναµένεται να πέσει τις επόµενες ηµέρες όταν, εκτός από τον εκπρόσωπο του Βαρέλα, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται και ο Ιβάν Σαββίδης.

Φερνάντο ΒαρέλαΠΑΟΚ