Αθλητισμός|17.05.2019 11:59

Θέλει άμεσα μεταγραφή η ΑΕΚ, επαφές για Βράνιες και Ματσίς

Σταύρος Καζαντζόγλου

Αναστροφή του κλίματος που δημιουργήθηκε έπειτα από την αποτυχία (και) στον τελικό του κυπέλλου, αναζητά η ΑΕΚ. Όπως ενημερωθήκατε από το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», στη σύσκεψη κορυφής δόθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για θέσεις και ονόματα. Ει δυνατόν μάλιστα, επιθυμούν 1-2 κινήσεις να γίνουν άμεσα.

Ηδη, η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και καιρό σε ανοιχτή γραμμή με την Αντερλεχτ για την επιστροφή του Ογκνιεν Βράνιες. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πρόταση για μονοετή δανεισμό του Βόσνιου αμυντικού – με οψιόν αγοράς στο 1 εκατ. ευρώ ή και απλό δανεισμό – και πιέζουν για άμεση απάντηση.

Ο Χιμένεθ έκανε ξεκάθαρο, ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που θα αλλάξει την εικόνα της ΑΕΚ και θα της δώσει μεγαλύτερη ικανότητα στη δημιουργία παιχνιδιού. Βασικός στόχος από το παρελθόν είναι ο Νταρβίν Ματσίς. Οι «κιτρινόμαυροι» επιχειρούν να πείσουν την Ουντινέζε – που βρίσκεται εν μέσω διοικητικών αλλαγών – ωστόσο στο κόλπο βρίσκεται και η Κάντιθ, που ακόμα διεκδικεί την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία και ο Ματσίς εύλογα προσελκύεται από την προοπτική της Πριμέρα.

Βέβαια, το μεγαλύτερο μεταγραφικό «τζογάρισμα» αφορά την επίθεση. Η άφιξη του πατέρα και ατζέντη του Εκι Πόνσε στην Αθήνα, θα αποτελέσει την ύστατη προσπάθεια της ΑΕΚ να τον κρατήσει. Το τοπίο είναι εξαιρετικά ασαφές. Ο Πόνσε δεν έκρυψε ποτέ, ότι ενδιαφέρεται να παίξει μπάλα σε τοπ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εφόσον δείξει διάθεση, η ΑΕΚ θα ψάξει νέα συμφωνία (δανεισμού ή συνιδιοκτησίας) με τη Ρόμα.

Παιχνίδι τακτικής γίνεται και γύρω από τον Αραούχο. «Η σχέση που έχω με τον Μανόλο Χιμένεθ είναι εξαιρετική. Μιλάω πάντα μαζί του, πάντα προκύπτει το θέμα του αν μπορώ να πάω εκεί (σ.σ. στην ΑΕΚ), αλλά εγώ αυτό που του λέω είναι ότι έχω τέσσερα χρόνια στο συμβόλαιό μου», είπε ο Αργεντινός σε τοπικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας αξιώνει 10 εκατ. ευρώ ως τιμή εκκίνησης για κάθε κουβέντα.

Είναι πιθανό να βρεθεί ομάδα που θα δώσει 10 εκατ. ευρώ για τον Αραούχο έπειτα από την τραγική σεζόν που έκανε; Καμία. Συν τοις άλλοις, το συμβόλαιο του είναι βαρίδι για μια ομάδα που παραμένει στη Β’ Εθνική. Η γραμμή του Αργεντινού με την ΑΕΚ είναι ανοιχτή, η κίνηση θα γίνει και μένει να φανεί το αποτέλεσμα.

Σέρχιο ΑραούχοΌγκνιεν ΒράνιεςΑΕΚποδόσφαιροΕζεκιέλ ΠόνσεΝτάρβιν Ματσίς