Αθλητισμός|18.05.2019 22:11

Ρούμπεν Σεμέδο: Τον θέλει ο Μαρτίνς, τον ζήτησε ο Ολυμπιακός

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Κάποιοι θα την χαρακτήριζαν ως ρίσκο για τον Ολυμπιακό, κάποιοι άλλοι ως ψαγμένη μεταγραφή. Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστηρίζει τη δεύτερη άποψη. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει ζητήσει την απόκτηση του Ρούμπεν Σεμέδο. Του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, ο οποίος έβγαλε μάτια πριν από τρία χρόνια με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και η Βιγιαρεάλ δαπάνησε 14 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τον 25χρονο σήμερα παίκτη, ο οποίος άνοιξε παρτίδες με τη δικαιοσύνη, κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επίθεση και οπλοκατοχή, με αποτέλεσμα να περάσει 142 μέρες στη φυλακή μέχρι να βγει με εγγύηση. Στο «κίτρινο υποβρύχιο» τον «τελείωσαν» με συνοπτικές διαδικασίες, ωστόσο, ο ίδιος δεν τα παράτησε και φέτος έξι μήνες στην Ουέσκα κι άλλους τόσους στη Ρίο Αβε, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος για μεγάλη επιστροφή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τον γνωρίζει πολύ καλά. Και από την καλή και από την ανάποδη. Ενας νοικοκύρης προπονητής, όπως αυτός, για να αναλαμβάνει την ευθύνη μιας τέτοιας κίνησης κάτι περισσότερο θα ξέρει. Και η διοίκηση αποφάσισε να του κάνει το χατίρι. Στην Πορτογαλία λένε ότι ήδη έχει γίνει πρόταση για να έρθει στον Πειραιά. Προφανώς με κάποια ασφαλιστική δικλίδα. Ως δανεικός, ενδεχομένως και με οψιόν αγοράς.

Είναι σπουδαίος παίκτης ο Σεμέδο, αν αφήσει στην άκρη τις κακές συνήθειες και αφοσιωθεί στη δουλειά του. Ο Μαρτίνς πιστεύει ότι μπορεί και τον περιμένει. Εκείνος ενημερώθηκε, από πρώτο χέρι και θέλει να έρθει. Το ζητούμενο είναι πλέον να βρεθεί η άκρη με τη Βιγιαρεάλ, αλλά και με τη Σπόρτινγκ που διατηρεί το 20% των δικαιωμάτων του. 

Για την ιστορία, ο Σεμέδο υπήρξε συμπαίκτης στα «λιοντάρια» της Λισαβόνας και με τον Ποντένσε, ο οποίος έχει, επίσης, βάλει το χεράκι του για να αυξηθούν οι πιθανότητες ενός dealπου μοιάζει να είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του.

Απόψε (Σάββατο 18/5) ο Σεμέδο ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με τη Ρίο Αβε και απομένει να μάθουμε αν επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι ο Ολυμπιακός. 

Στο μεταξύ οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν και φιλικό ματς με τη Νότιγχαμ στο «Καραϊσκάκη» στις 16 Ιουλίου, ως πρόβα τζενεράλε πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων στα προκριματικά του Champions League.

μεταγραφέςΟλυμπιακόςποδόσφαιροΡούμπεν Σεμέδο