Αθλητισμός|18.05.2019 20:58

Στεφανος Τσιτσιπάς: «Με εμπνέει η Σάκκαρη, θα δω τον τελικό της Eurovision»

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για όλους και για όλα μετά τον ημιτελικό με τον Ραφαέλ Ναδάλ. Ανέλυσε τους λόγους της ήττα, αναφέρθηκε στην έμπνευση που παίρνει από τη Μαρία Σάκκαρη, στην συμμετοχή του στο Ρολάν Γκαρός ενώ σχολίασε πως ο αποκλεισμός του από τον τελικό του δίνει την ευκαιρία να δει τον τελικό της Εurovision.

«Δεν είχα έλεγχο στα χτυπήματα»

O Ναδάλ έχει συγκεκριμένα στάνταρ στο παιχνίδι του. Το παιχνίδι του ήταν το ίδιο σε σχέση με τη Μαδρίτη. Νομίζω το γήπεδο ήταν διαφορετικό. Ηταν πολύ πιο αργό. Υποθέτω αυτό τον βοηθάει. Νιώθει πιο σίγουρος με τον εαυτό του, έχει περισσότερο χρόνο να εκτελέσει το πλάνο του. Στη Μαδρίτη το γήπεδο και οι μπάλες ήταν γρηγορότερα. Σήμερα οι ίδιες μπάλες μου φαινόντουσαν πιο αργές και είχε το χρόνο να μου κάνει passing shot όταν ανέβαινα στο φιλέ. Εγώ δεν ένιωθα ότι είχα τον έλεγχο στα χτυπήματά μου».

«Δεν είναι ανίκητος ο Ναδάλ»

Σχετικά με την απόδοση του Ναδάλ στο χώμα και την 4η ήττα σε πέντε αναμετρήσεις με τον Ισπανό τόνισε: «Τα χτυπήματά του είναι πολύ γρήγορα. Είναι πολύ επικίνδυνος στο χώμα. Αλλά στο χώμα νιώθω πως έχω περισσότερο χρόνο να σκεφτώ. Είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις στο χώμα, αλλά δεν είναι ανίκητος, όπως είχε πει και κάποιος παλιότερα».

T

«Καλός απολογισμός ενόψει Ρολάν Γκαρός»

Στη συνέχεια ο Ελληνας τενίστας έκανε τον απολογισμό της πορείας του στη Μαδρίτη και στη Ρώμη με δύο ήττες από το Νο1 και το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και τόνισε πως έχει αποκτήσει καλό ρυθμό ενόψει του Ρολάν Γκαρός: «Είμαι ευχαριστημένος. Είχα πολλούς αγώνες στο χώμα. Είναι σημαντικό να πας μ' αυτόν τον τρόπο σ' ένα τουρνουά σαν το Ρολάν Γκαρός. Έμαθα πολλά αυτές τις τρεις εβδομάδες. Είναι καλό να πηγαίνεις σε ένα Grand Slam έχοντας αυτές τις εμπειρίες. Θα προσπαθήσω να αποφύγω τα ίδια λάθη».

«Με εμπνέει η Μαρία»

Ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στη Μαρία Σάκκαρη που σε λίγη ώρα θα έδινε τον αγώνα με την Πλίτσκοβα στον ημιτελικό: «Νιώθει πολύ καλά στο κορτ και είμαι χαρούμενος που το βλέπω αυτό. Είναι μια από τις τενίστριες με την καλύτερη φυσική κατάσταση. Νιώθει καλά με το σερβίς της. Τα χτυπήματά της είναι πολύ καλά. Το είδατε και στο Χόπμαν Καπ. Η επιστροφή cross-court στο μπακχάντ της με τον Φέντερερ ήταν "τρελή". Αν είναι σε καλή μέρα με το σερβίς της, τα υπόλοιπα έρχονται αυτόματα. Το μπακχάντ ης είναι απίστευτο. Με εμπνέει μ' αυτό που κάνει και ελπίζω να την εμπνέω κι εγώ. Νιώθω πως είμαστε ένα δυναμικό δίδυμο από την Ελλάδα, που δίνουμε έμπνευση στα νέα παιδιά και στους ανθρώπους γενικά, να θέλουν να παίξουν τένις».

«Θα δω τον διαγωνισμό της Eurovision»

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρωτήθηκε και για τον διαγωνισμό της Eurovision. Αφού σχολίασε πως θα έχει λίγο χρόνο απόψε λόγω του αποκλεισμού του είπε: «Το είδα πέρσι, αν μου πείτε σε ποιο κανάλι είναι θα προσπαθήσω να το δω και φέτος», είπε χαμογελώντας.

Ράφαελ ΝαδάλΣπορEurovision 2019Στέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη