Αθλητισμός|19.05.2019 11:16

Champions League Γυναικών: Ιστορικές Λιόν και Χέγκερμπεργκ (vid, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο Champions League των Ανδρών, με τέσσερις κατακτήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια και 13 συνολικά, η Λιόν είναι η αντίστοιχη «Βασίλισσα» στις Γυναίκες, με τέσσερα σερί τρόπαια και έξι συνολικά (2011, 2012, 2016, 2017, 2018 και 2019).

Στον τελικό που διεξήχθη στο «Groupama» της Βουδαπέστης, η ομάδα του Ρεϊνάλντ Πεντρός θριάμβευσε της πρωτάρας Μπαρτσελόνα με 4-1 και επιβεβαίωσε την τρομακτική ανωτερότητά της.

Οι «Λιονέ» είχαν «καθαρίσει» το ματς από το πρώτο ημίωρο, όταν προηγήθηκαν με 4-0 (!), με την Γερμανίδα Τζένιφερ Μαροζάν να ανοίγει το σκορ (5’), παίζοντας μάλιστα στο σπίτι της, αφού έχει γεννηθεί στην Βουδαπέστη.

Την παράσταση, βεβαίως, έκλεψε με χατ – τρικ η Αντα Χέγκερμπεργκ (14’, 19’, 30’). Η Νορβηγίδα επιθετικός, η οποία βραβεύτηκε φέτος με την πρώτη «Χρυσή Μπάλα» στις Γυναίκες που έδωσε το γαλλικό περιοδικό «France Football», έγινε η πρώτη που σημειώνει τρία γκολ σε πρώτο ημίχρονο τελικού της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετά τον μεγάλο Φέρεντς Πούσκας!

 

Ο αείμνηστος «Καλπάζων Συνταγματάρχης» τα είχε καταφέρει το μακρινό 1962, σε έναν απίστευτο τελικό, όπου η Ρεάλ Μαδρίτης ηττήθηκε με 5-3 από την Μπενφίκα του Εουσέμπιο, παρά τα τρία γκολ του Ούγγρου θρύλου.

Οι «Μπλαουγκράνα», οι οποίες έπαιξαν για πρώτη φορά σε τελικό και πήραν σκληρό, αλλά πολύτιμο μάθημα, σημείωσαν το «γκολ της τιμής» με την Νιγηριανή Ασισάτ Οσοάλα (89’).

γυναικείο ποδόσφαιροΜπαρτσελόναΤσάμπιονς Λιγκ ΓυναικώνΛιόν