Αθλητισμός|19.05.2019 18:04

Κομπανί: Τέλος από τη Σίτι, αναλαμβάνει παίκτης-προπονητής στην Αντερλεχτ (pics)

Newsroom

Τέλος εποχής για τον Βενσάν Κομπανί από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο εμβληματικός αρχηγός των Πολιτών, ο οποίος αγωνίστηκε στους Γαλάζιους επί έντεκα σεζόν και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο τελευταίο πρωτάθλημα με το καταπληκτικό νικητήριο γκολ, που πέτυχε απέναντι στη Νιούκαστλ, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το Μάντσεστερ για να αναλάβει ρόλο παίκτη-προπονητή στην Αντερλεχτ, με την οποία υπέγραψε τριετές συμβόλαιο.

Στο πρώτο συγκινητικό μήνυμα που ανάρτησε στο facebook έγραψε: «Αγαπημένοι μου. Κατακτήσαμε το Community Shield, κάναμε το back 2 back στο League Cup και στο πρωτάθλημα και κατακτήσαμε και το Κύπελλο Αγγλίας. Μόλις τελείωσε μια εκπληκτική σεζόν, η ενδέκατή μου ως μέλος των "μπλε". Και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι το γράφω αυτό... είναι επίσης η τελευταία μου ως "μπλε".

Πολλές φορές είχα φανταστεί αυτή τη μέρα, τελικά, το τέλος ήρθε μετά από τόσα πολλά χρόνια αλλά ακόμα δεν μοιάζει αληθινό. Η Μάντσεστερ Σίτι μου τα έδωσε όλα. Προσπάθησα να δώσω πίσω όσα περισσότερα μπορούσα. Πόσο συχνά θα έχει κάποιος την ευκαιρία να βάλει τέλος σε μια σημαντική καριέρα, εκπροσωπώντας ένα κλαμπ με τόσο μεγάλη ιστορία και παράδοση και μέσα σε τόσο τρομερή απόδοση. Η ώρα ήρθε για μένα να αποχωρήσω. Δεν νοιώθω τίποτα παρά τεράστια ευγνωμοσύνη.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ

Είμαι ευγνώμων σε όλους όσους με υποστήριζαν σε αυτό το σπουδαίο ταξίδι σε αυτό το ιδιαίτερο κλαμπ. Θυμάμαι την πρώτη μέρα μου εδώ τόσο καθαρά όσο και την τελευταία. Θυμάμαι την αγάπη που έλαβα απ' όλους τους ανθρώπους του Μάντσεστερ. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως όλοι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι παρέμειναν πιστοί σε μένα στις καλές και κυρίως της κακές στιγμές. Κόντρα στις πιθανότητες πάντα με στηρίζατε και ήσασταν έμπνευση για μένα ώστε να μην τα παρατήσω ποτέ.

Ο Σεΐχης Μανσούρ άλλαξε τη ζωή μου αλλά και τη ζωή της Σίτι και όλων των οπαδών της σε όλο τον κόσμο και είμαι ευγνώμων σε αυτόν. Ένα "μπλε" έθνος έχει γεννηθεί και έχει καταφέρει να εδραιωθεί και αυτό το βρίσκω υπέροχο. Μου άρεσαν οι συμβουλές και η ηγεσία, ενός καλού ανθρώπου, του Khaldoon Al Mubarak. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα μπορούσε να είναι σε καλύτερα χέρια.

Είναι κλισέ να το πω αλλά επίσης είναι και αλήθεια. Χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα είχε βρεθεί εδώ σήμερα. Δώσαμε πολλές μάχες μαζί. Ο ένας στο πλευρό του άλλου. Σε καλές και κακές εποχές. Έτσι σε όλους εσάς, από το 2008-09 έως τους νικητές του σημερινού τρεμπλ, σας χρωστάω παιδιά.

Ευχαριστώ Πεπ

Μια ιδιαίτερη κουβέντα θέλω να πω στον Πεπ και το υπόλοιπο τιμ. Ήσασταν υπέροχοι. Με βοηθήσατε σε τόσες κακουχίες και με κάνατε να επιστρέψω πιο δυνατός κάθε φορά. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ.

Θέλω επίσης να χρησιμοποιήσω αυτή την πλατφόρμα για να εκφράσω την αγάπη μου για τους πιο κοντινούς μου και πιο αγαπητούς μου. Η αγάπη δεν έχει όρια για την Κάρλα, τη Σιένα, τη Σίρε και τον Κάι. Είναι το μόνο που έχει σημασία. Ο πατέρας μου (Πιέρ), ο Κριστέλ και ο Φρανσουά που ήταν δίπλα μου.

Είμαι στεναχωρημένος μόνο για ένα πράγμα. Θα ήθελα πολύ να πάρω τη μητέρα μου, τη Jocelyne, στο "Etihad" για να ακούσει τα τραγούδια των οπαδών της Σίτι δίπλα στα παιδιά μου και τη γυναίκα μου. Θα ήθελα να δει πόσο ευτυχισμένος είμαι παίζοντας το παιχνίδι που αγαπώ. Κατά βάθος γνωρίζω ότι ήταν μαζί μου όλο αυτό το διάστημα. Το δεύτερο μέρος αυτού του ανοιχτού γράμματος, σχετικά με το μέλλον μου, θα ακολουθήσει σύντομα».

Μεγάλωσα στην Αντερλεχτ

Στο δεύτερο μέρος της ανοιχτής επιστολής του ο Κομπανί έγραψε: «Παραμένω ευγνώμων στο παρελθόν, αλλά φιλόδοξος σε ό,τι οδηγεί το μέλλον. Για τα τρία επόμενα χρόνια θα είμαι παίκτης-προπονητής της Άντερλεχτ. Αυτό μπορεί να σας προκαλεί έκπληξη. Είναι πιο συναρπαστική απόφαση που έλαβα.

Ως ποδοσφαιριστής γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Άντερλεχτ. Από την ηλικία των έξι ετών ήμουν ένα με την ομάδα. Ο Μαρκ Κουρκ απέκτησε την ομάδα από την οικογένεια Βάντεν Στοκ το Δεκέμβριο του 2017. Ό,τι ακολούθησε τη μεταβίβαση έμοιαζε ισχυρό, ήταν όμως εύθραυστο. Παρά το γεγονός ότι προκάλεσε θετικό αντίκτυπο, δεν συνοδεύτηκε από ανάλογα αποτελέσματα.

Πήγα στο προπονητικό κέντρο κατά τη διάρκεια της επιστροφής μου στο Βέλγιο για την εθνική ομάδα για να χαιρετήσω. Ο Κουρκε και ο Βερσκιούρεν (αθλητικός διευθυντής) ζήτησαν την άποψή μου για τη δύσκολη κατάσταση. Τους είπα τι σκεφτόμουν, τους άκουσα και είδα τι σκέφτονται για το μέλλον: Φιλοδοξία, δύναμη κι αποφασιστικότητα να επιστρέψουν στην κορυφή. Όταν έφθασε ο νέος τεχνικός διευθυντής, Φρανκ Άρνεσεν οργανώσαμε κάποιες συνεδρίες, ως προς το πώς να χτίσουμε μια ομάδα που θα βασίζεται στο ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Πριν από λίγο καιρό έλαβα κλήση από την Άντερλεχτ. Απροσδόκητα που προσέφερε το ρόλο του παίκτη - προπονητή, ο Μίκαελ κι ο Φρανκ μου εξήγησαν λεπτομερώς πως θα δουλέψει στην πράξη» έγραψε μεταξύ άλλων ο Βέλγος αμυντικός.

Δείτε τα δύο post του Κομπανί στο facebook:

ποδόσφαιροΒέλγιοΜάντσεστερ ΣίτιΑγγλίαΒενσάν ΚομπανίΆντερλεχτ