Αθλητισμός|20.05.2019 09:40

«Μέχρι τέλους, χωρίς κωλοτούµπες» - Περιμένει το ΑΣΕΑΔ ο Ολυμπιακός

Θοδωρής Φελάνης

Τις επόµενες ώρες θα αποδειχθεί στην πράξη αν η αναµέτρηση της 1ης αγωνιστικής των playoffs ανάµεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυµπιακό (στις 7 µ.µ.) θα παραµείνει στοιχειωµένη. Αν κρίνουµε από όσα συνέβησαν το προηγούµενο 48ωρο, η οικογένεια του Ολυµπιακού είναι αποφασισµένη να τραβήξει µέχρι τέλους το σχοινί της αντιπαράθεσης, ακόµη κι αν τίµηµα είναι ο υποβιβασµός στην Α2, θεωρώντας ότι το πρωτάθληµα στην παρούσα φάση αδυνατεί να εγγυηθεί την τήρηση της ισονοµίας µεταξύ των οµάδων.

Την ίδια στιγµή, η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ αναµένει σήµερα την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για την προσφυγή που κατέθεσε κατά του κύρους της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής της Basket League. Αν δικαιωθεί, το πρωτάθληµα θα ξαναγίνει µύλος. Αναλυτικότερα, στη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συµβουλίου του ΕΣΑΚΕ, οι οµάδες στο σύνολό τους συµφώνησαν πως δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούν το αίτηµα του Ολυµπιακού για την παρουσία ξένων διαιτητών (στο ντέρµπι «αιωνίων»), καθώς δεν υπάρχει καµία πρόβλεψη για κάτι τέτοιο.

Οι µέτοχοι της Ενωσης Σωµατείων κάλεσαν τον Ολυµπιακό να αγωνιστεί στα παιχνίδια που αποµένουν µέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια να συµπορευτεί µε τον ΕΣΑΚΕ, ώστε από την επόµενη χρονιά να χαράξουν µαζί έναν νέο «οδικό χάρτη» του µπάσκετ µε τις αλλαγές που όλοι συµφωνούν πως πρέπει να γίνουν. Οι «ερυθρόλευκοι» επέµειναν πως µε τις υπάρχουσες συνθήκες (ειδικά µετά και τον νέο ορισµό των Αναστόπουλου, Μάνου) δεν προτίθενται να κατέβουν στο παρκέ. Γι’ αυτήν την απόφαση έχει ενηµερωθεί το τεχνικό τιµ της οµάδας, όπως και οι παίκτες, που παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν κανονικά το πρόγραµµα προπονήσεών τους µέχρι νεωτέρας.

Μαζί σας

«Εµείς έχουµε αποφασίσει να µην κατέβουµε. ∆εν θέλουµε να συνεχίσουν να νοµίζουν ότι µας κοροϊδεύουν οι Αρχές. Εµείς κωλοτούµπες δεν κάνουµε και θέλουµε να το πάµε µέχρι τέλους. Πρέπει όµως να ακούσουµε και τη δική σας άποψη, διότι εσείς είστε ο Ολυµπιακός» είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος απευθυνόµενος σε οπαδούς των «ερυθρολεύκων» στο περιθώριο συνεδρίου της «Θύρας 7», µε τους οργανωµένους να απαντούν: «Συµφωνούµε απόλυτα να πορευτείτε µε τον τρόπο που έχετε επιλέξει, είµαστε µαζί σας όπου κι αν παίξετε. Εχετε επενδύσει εκατοµµύρια ευρώ για τον Ολυµπιακό και θα σας στηρίξουµε».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος επίσης είπε πως εάν τελικά η οµάδα την επόµενη χρονιά χρειαστεί να παίξει στην Α2, θα το κάνει επιλέγοντας για το συγκεκριµένο πρωτάθληµα ταλαντούχους και νεαρούς σε ηλικία παίκτες. «Εχουµε δει εγκλήµατα στο µπάσκετ και πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε τα εγκλήµατα να σταµατήσουν. Θα πρέπει να παρθούν ορισµένες δύσκολες αποφάσεις. Και εγώ δεν θέλω να δω την οµάδα να σφάζεται. Καλύτερα να µην τη δω.

Θα στηρίξω οποιαδήποτε απόφαση παρθεί» ήταν η θέση του µεγαλοµετόχου της ΠΑΕ Ολυµπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. Θυµίζουµε ότι πλην της πρώτης προσφυγής στο ΑΣΕΑ∆ κατά του κύρους της κλήρωσης των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής, ο Ολυµπιακός έχει προχωρήσει σε νέα προσφυγή κατά της απόφασης του ΕΣΑΚΕ να επικυρώσει «παράνοµα», όπως χαρακτηρίζει, τα αποτελέσµατα και τη βαθµολογία της Basket League. Οι συγκεκριµένες δικαστικές αποφάσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν την εξέλιξη του πρωταθλήµατος.

Basket LeagueΟλυμπιακόςΓιώργος ΑγγελόπουλοςΠαναγιώτης Αγγελόπουλος