Αθλητισμός|20.05.2019 17:22

Με συστάσεις... Γκουαρδιόλα ο νέος προπονητής της Ξάνθης!

Newsroom

Μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά το φινάλε της συνεργασίας της Ξάνθης με τον Σέρβο Μίλαν Ράσταβατς, η ακριτική ομάδα βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του. Ο Καταλανός Κίκο Ραμίρεθ έχει συμφωνήσει προφορικά με τη διοίκηση της ομάδας και έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Μάλιστα, ο 48χρονος Ραμίρεθ έχει προταθεί στην Ξάνθη (μέσω Ελληνα διαμεσολαβητή μεταγραφών) από τον από το αδερφό του Πεπ Γκουαρδιόλα, Πέρε, ο οποίος είναι μεγαλοατζέντης του ποδοσφαίρου με ορισμένα πολύ ονόματα στο πελατολόγιό του μεταξύ των οποίων είναι και ο Ουρουγουανός άσος της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες.

Ο Ραμίρεθ, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα κυρίως στις μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, πραγματοποίησε τα πρώτα προπονητικά του βήμα στην Χιμνάστικ, ενώ ακολούθως εργάστηκε στις Πόμπλα Μαφουμέτ, Οσπιταλέτ, Καστεγιόν και Σαμπαντέλ, ενώ εκτός Ισπανίας πέρασε ένα φεγγάρι κι απ' την Βίσλα Κρακοβίας. Το 2018 είχε έρθει στην Ελλάδα για να διαπραγματευτεί με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τέλος ο Γέντρισεκ

Στο μεταξύ, παρελθόν αποτελεί από την Ξάνθη ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας (20 γκολ σε 58 ματς) την τελευταία διετία. Ο Σλοβάκος Ερικ Γέντρισεκ δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του και με μήνυμα στο instagram ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για τα δύο εξαιρετικά χρόνια. Συμπαίκτες, προσωπικό, οπαδούς και φίλους στην Ξάνθη. Είμαι υπερήφανος που φόρεσα αυτή τη φανέλα. Μόνο ΑΟΧ. Θα τα ξαναπούμε».

ΞάνθηΚίκο ΡαμίρεθπροπονητήςSuperLeague