Αθλητισμός|21.05.2019 19:23

Φιάσκο της UEFA η μη συμμετοχή Μχιταριάν στον τελικό του Europa League

Newsroom

Κάθε ποδοσφαιριστής, θέλει να συμμετάσχει σε μεγάλα παιχνίδια, να διεκδικεί τρόπαια, να γράφει ιστορία. Ο Χένρικ Μχιταριάν δεν θα έχει αυτήν τη δυνατότητα. Ο Αρμένιος άσος ήταν σημαντικός στην πορεία της Αρσεναλ στο Europa League, αλλά δεν θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Τσέλσι, λόγω της έντασης που υπάρχει μεταξύ της χώρας του και του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα διεξαχθεί το παιχνίδι.

Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Μεγάλη Βρετανία προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, τονίζοντας ό,τι ο Μχιταριάν θα μπορούσε να ταξιδέψει με ασφάλεια στο Μπακού. Ωστόσο, η Αρσεναλ δεν θέλει να ρισκάρει. «Εξετάσαμε όλες τις επιλογές με τον Μίκι και την οικογένειά του και αποφασίσαμε να μην ταξιδέψει με την αποστολή. Γράψαμε στην UEFA τις ανησυχίες μας για το ζήτημα. Ο Μίκι ήταν σημαντικός παίκτης στο δρόμο μας για τον τελικό και θα είναι μεγάλη απώλεια για μας», ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωση η αγγλική ομάδα.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα φιάσκο της UEFA η διοργάνωση του τελικού στο Μπακού, μια απόφαση που επικρίνεται επί μήνες και ιδίως τις τελευταίες εβδομάδες από τα βρετανικά ΜΜΕ αφότου «κλείδωσε» το ζευγάρι της Αρσεναλ με την Τσέλσι, που χρησιμοποιούν διαρκώς τη λέξη «φιάσκο».

ΤσέλσιΑρσεναλΧένρικ ΜχιταριάνEuropa Leagueποδόσφαιρο