Αθλητισμός|12.11.2018 00:05

Παναθηναϊκός: «Καθαρές» οι εξετάσεις του Διούδη - Οι στιγμές μετά το χτύπημα

Κώστας Γουλής

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν «καθαρά», δείχνοντας μία αρκετά σοβαρή διάσειση (κρανιοεγκεφαλική κάκωση) και προληπτικά παρέμεινε στο νοσοκομείο, απ’ όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο εντός της σημερινής ημέρας.

Ο 25χρονος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έπεσε ημί-λιπόθυμος στο χορτάρι και για δευτερόλεπτα δεν κουνιόταν καθόλου, με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι πάντες. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού στην κερκίδα, μετά από τα πρώτα δευτερόλεπτα αποδοκιμασίας, νομίζοντας πως ο τερματοφύλακας των «πράσινων» έκανε καθυστερήσεις, αντιλήφθηκαν γρήγορα πως ο τραυματισμός ήταν πολύ σοβαρός απ’ τις αντιδράσεις όλων των παικτών που κρατούσαν τα κεφάλια τους.

Στο γήπεδο μπήκαν τρέχοντας τα μέλη της ιατρικής ομάδας του Παναθηναϊκού, αλλά και ο γιατρός του Ολυμπιακού κ. Θέος, οι οποίοι έσπευσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες ακινητοποιώντας τον Σαλονικιό γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Μετά από λίγα λεπτά ο Διούδης (καταχειροκροτούμενος απ’ όλο το γήπεδο) ανέβηκε προσεκτικά στο ειδικό αμαξίδιο που τον μετέφερε εκτός γηπέδου στο ασθενοφόρο κι από εκεί διεκομίσθη στο «ΥΓΕΙΑ», όπου έκανε αξονική τομογραφία σε αυχένα-εγκέφαλο και triplex καρωτίδων.

Την ώρα της μεταφοράς είχε ανακτήσει πλέον τις αισθήσεις του, αν κι αρχικά είχε μερική αμνησία, ενώ παραπονιόταν για πόνο στο λαιμό και πως κατάπινε αίμα (είχε δαγκώσει τη γλώσσα του). Δίπλα, μέχρι να μπει στο ασθενοφόρο, ήταν και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος του έδινε κουράγιο λέγοντάς του «…μη μασάς Σωκράτη, είσαι λιοντάρι. Όλα καλά θα πάνε».

Σωκράτης ΔιούδηςΠαναθηναϊκόςποδόσφαιρο