Έτοιμος για ακόμη μία διάκριση ο Λευτέρης Πετρούνιας - Πήρε την πρόκριση στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου
NewsroomΘετικά μηνύματα έστειλε από το ξεκίνημα η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στο Κάιρο, με τον Λευτέρη Πετρούνια να εξασφαλίζει θέση στον τελικό των κρίκων.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης παρουσίασε σταθερό πρόγραμμα στον προκριματικό, συγκεντρώνοντας 14.100 βαθμούς (5.200 βαθμός δυσκολίας και 8.900 στην εκτέλεση), επίδοση που τον έφερε στη δεύτερη θέση και μέσα στην οκτάδα των φιναλίστ. Μπροστά του βρέθηκε ο Αρτούρ Αβετισιάν από την Αρμενία με 14.233 βαθμούς, αξιοποιώντας υψηλότερο δείκτη δυσκολίας, ενώ τρίτος κατετάγη ο Κινέζος Γιανγκ Λιου με 14.000.
Την τελική οκτάδα συμπλήρωσαν αθλητές από Αίγυπτο, Αρμενία, Χιλή και Ισπανία, με τον Πάου Χιμένεθ να παίρνει το τελευταίο «εισιτήριο» με 12.966 βαθμούς.
Ο τελικός των κρίκων είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 5 Απριλίου (15:50-16:40), με τον Πετρούνια να στοχεύει σε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, λίγες εβδομάδες μετά τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στο Μπακού, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή παρουσία του στην παγκόσμια ελίτ του αγωνίσματος.
Η οκτάδα του τελικού
- Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.233
- Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 14.100
- Γιανκ Λιού (Κίνα) 14.000
- Ομάρ Μοχάμεντ (Αίγυπτος) 13.933
- Αρτούρ Νταβτιάν (Αρμενία) 13.733
- Αλί Αμπντελακέρ (Αίγυπτος) 13.533
- Χοακίν Αλβάρεζ (Χιλή) 13.433
- Πάου Χιμένεζ (Ισπανία) 12.966
- Άμεση ανάλυση για ανασχηματισμό: Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τις ευρείες αλλαγές και η επιχείρηση «καθαρά γαλάζια χέρια»
- Τραμπ: Σε λίγο θα μπορούμε να ανοίξουμε το Ορμούζ, να πάρουμε το πετρέλαιο και να κερδίσουμε μια περιουσία
- Παράνομη «φάρμα» στους Αμπελόκηπους: Τα κλουβιά, ο λαχανόκηπος και η τηλεοπτική εμφάνιση του γνωστού αρχιτέκτονα
- Καβγάς Σδούκου-Σκουρλέτη στον «αέρα» του OPEN: «Την υπόθεση ξεσκέπασε η ΝΔ» - «Κάνετε τα πάντα για να μας γυρίσετε στη χρεωκοπία»