Αθλητισμός|24.05.2019 16:49

«Πολύ σκληρός ένας τρίτος χαμένος τελικός για τον Κλοπ»

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ανεργος εδώ και πέντε μήνες, μετά την αποχώρησή του από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ζοσέ Μουρίνιο απολαμβάνει τον ρόλο του ουδέτερου σχολιαστή και, πιστός στον χαρακτήρα του, δεν αφήνει κανέναν και τίποτα άνευ σχολιασμού.

Μετά την επική πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα, ο Πορτογάλος απένειμε όλα τα εύσημα στον Γιούργκεν Κλοπ. «Αυτή η πρόκριση έχει ένα όνομα: Γιούργκεν» είπε χαρακτηριστικά, για το 4-0 των «Κόκκινων».

Λίγες ημέρες, όμως, πριν από τον τελικό του Champions League με την Τότεναμ (Σάββατο 1/6, 22:00), ο Μουρίνιο επισήμανε το προφανές, αναφορικά με τον Γερμανό συνάδελφό του, ο οποίος έχει δύο παρουσίες και ισάριθμες ήττες σε τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Αν ο Γιούργκεν νικήσει, θα είναι ένα απίστευτο κατόρθωμα για εκείνον. Αν όχι όμως… Το να χάσεις τρεις τελικούς Champions League πρέπει να είναι πολύ σκληρό» υποστήριξε ο Πορτογάλος, αναφερόμενος στις ήττες του «Κλόπο» με Μπορούσια Ντόρτμουντ (το 2013, από την Μπάγερν Μονάχου) και Λίβερπουλ (πέρυσι, από την Ρεάλ Μαδρίτης).

«Πάντα υπάρχει μια θετική πλευρά στο να παίξεις έναν τελικό Champions League. Και αυτή είναι ότι μια ομάδα και ένας προπονητής θα τον χάσουν σίγουρα» πρόσθεσε ο Ζοσέ, ο οποίος μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες απόπειρες: Το 2004 με την Πόρτο κόντρα στην Μονακό του Ντιντιέ Ντεσάν (και του Ακη Ζήκου) και το 2010 με την Ιντερ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου του Λουίς φαν Χάαλ.

Ο πιο πρόσφατος τελικός, μάλιστα, διεξήχθη στην Μαδρίτη και το «Σαντιάγο Μπερναμπέου», το οποίο απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το «Γουάντα Μετροπολιτάνο», έδρα του φετινού τελικού.

ΛίβερπουλΖοσέ ΜουρίνιοΓιούργκεν ΚλοπChampions League