Αθλητισμός|26.05.2019 18:18

Formula 1: Νέος θρίαμβος Χάμιλτον αφιερωμένος στον Νίκι Λάουντα (pic)

Newsroom

Επική μάχη δόθηκε στην πίστα του Μονακό μεταξύ του παγκόσμιου πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον και του εκρηκτικού Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πίεσε ασφυκτικά τον Βρετανό πιλότο, ο οποίος παρά τα φθαρμένα λάστιχα κράτησε πίσω του τον οδηγό της Red Bull. Κάπως έτσι ο Χάμιλτον με την ασταμάτητη Mercedes του έφτασε τις τέσσερις νίκες έπειτα από εφτά γκραν πρι παίρνοντας σαφές προβάδισμα στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή της Formula 1, τον έκτο προσωπικό του εφόσον παραμείνει στην κορυφή.

Ο Βρετανός που ήθελε αυτή τη νίκη και για συναισθηματικούς λόγους προκειμένου να την αφιερώσει στον μέντορά του Νίκι Λάουντα, ο οποίος πέθανε στις αρχές της εβδομάδας σε ηλικία 70 ετών, τα κατάφερε όντας πρώτος από το ξεκίνημα του αγώνα μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Ούτως ή άλλως, το γκραν πρι του Μονακό ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Αυστριακού θρύλου των αγώνων αυτοκινήτου. Πριν από την εκκίνηση όλοι οι πιλότοι, το πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό αλλά και όσοι βρέθηκαν στον αγώνα τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Ως προς το αγωνιστικό σκέλος πάντως, παρά τον εξαιρετικό αγώνα που πραγματοποίησε ο Φερστάπεν, λόγω ποινής έπεσε στην τέταρτη θέση, γεγονός που ευνόησε τον Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) που σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση και τον Βάλτερι Μπότας (Mercedes), ο οποίοι κατετάγη τρίτος.

Οσο για την έτερη Ferrari του Λεκλέρκ που έπαιζε εντός έδρας, ο αγώνας ήταν καταστροφικός καθώς νωρίς νωρίς εγκατέλειψε τη μάχη.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Γκασλί, Σάινθ, Κβιάτ, Αλμπον, Ρικιάρντο, Γκροσζάν.

Η τελική κατάταξη

T

Σεμπάστιαν ΦέτελFormula 1Λιούις ΧάμιλτονΝίκι ΛάουνταGP Μονακό