Αθλητισμός|27.06.2019 00:57

Ρόμα: Ράγισαν οι πέτρες για τον Ντανιέλε ντε Ρόσι (vids, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Πριν από δύο χρόνια, τέτοια εποχή, η Ρόμα αποχαιρετούσε τον ζωντανό της θρύλο, τον αιώνιο αρχηγό της Φραντσέσκο Τότι. Αυτή την φορά, ήρθε η ώρα να πει «αντίο» στον Ντανιέλε ντε Ρόσι, με το «Ολίμπικο» να… ραγίζει εκ νέου από την συγκίνηση.

Μετά από 18 χρόνια παρουσίας στους «Τζιαλορόσι», ο μέσος – σημαία με το «16» στην πλάτη έπαιξε για τελευταία φορά με την ομάδα της ζωής του (στο 2-1 επί της Πάρμα), έχοντας στο πλευρό του τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Την σύζυγό του Σάρα, την μεγάλη του κόρη Γκάια (καρπός του πρώτου γάμου του με την Ταμάρα Πισνόλι), την μικρή του κόρη Ολίβια και τον μικρότερο της οικογένειας, τον Νόα. Κοντά του, όμως, και οι γονείς του, Αλμπέρτο και Μανουέλα, αλλά και η αδελφή του Λουντοβίκα.

Ολοι, πλην του μικρού Νόα που το απολάμβανε, έκλαιγαν συγκινημένοι, όπως έκανε ο θρυλικός Μπρούνο Κόντι, με τον Τότι να είναι επίσης εμφανώς συγκινημένος για τον αποχαιρετισμό στον «αδελφό που μου έδωσε το γήπεδο», όπως χαρακτηρίζει τον Ντε Ρόσι.

Το «Ολίμπικο» έδωσε το δικό του, συγκλονιστικό «αντίο» στον Ντε Ρόσι, προς τιμήν του οποίου οι φανατικοί είχαν ένα ξεχωριστό, τεράστιο πανό που έγραφε: «Στις όμορφες μέρες και στις λυπηρές, ήσουν η σημαία των αληθινών ρομανίστι».

Τα δάκρυα του Ρανιέρι

Την Ρόμα, εκτός από τον Ντε Ρόσι, αποχαιρέτησε και ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο γεννημένος στην Ρώμη, άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, ανέλαβε την Ρόμα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Και, παρ’ ότι δεν κατάφερε να την βγάλει στο Champions League, ο κόσμος τον ευχαρίστησε για την (τρίμηνη) προσφορά του.

«Κύριε Ρανιέρι, όταν ήταν ανάγκη, απαντήσατε με την παρουσία σας. Γι’ αυτό δεχθείτε τις τιμές των δικών σας ανθρώπων» έγραφε ένα πανό, με τον κόσμο να τραγουδάει «Ρανιέρι, ένας από εμάς». Συγκινημένος, ο 67χρονος τεχνικός υποκλίθηκε βουρκωμένος στον κόσμο, ευχαριστώντας τον για την αγάπη του.

 

Ρόμα - RomaSerie AΝτανιέλε ντε ΡόσιΚλαούντιο Ρανιέριποδόσφαιρο