Πρωτοφανής αποβολή στο Μουντιάλ 2026: Ο Αλμιρόν έγινε ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε επειδή μίλησε σε αντίπαλο καλύπτοντας το στόμα του!
NewsroomΜια πρωτοφανή αλλά δίκαιη -βάσει κανονισμού- απόφαση πάρθηκε στο Μουντιάλ 2026, με τον Μιγκέλ Αλμιρόν να γράφει ιστορία για έναν λόγο που ασφαλώς θα προτιμούσε να αποφύγει.
Ο μέσος της Παραγουάης έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου βάσει του νέου κανονισμού της FIFA για την κάλυψη του στόματος κατά τη διάρκεια αντιπαραθέσεων μεταξύ παικτών.
Η φάση εκτυλίχθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης με την Τουρκία. Ο Αλμιρόν είχε έντονο διάλογο με τον Μερτ Μουλντούρ και, την ώρα που του μιλούσε, κάλυψε για λίγα δευτερόλεπτα το στόμα του με το χέρι.
Ο Τούρκος αμυντικός ενημέρωσε αμέσως τους διαιτητές για το περιστατικό, με τη φάση να εξετάζεται μέσω VAR. Έπειτα από σύντομο έλεγχο, ο διαιτητής αποφάσισε να δείξει απευθείας κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Παραγουάης.
Το Μουντιάλ 2026 είναι η πρώτη διοργάνωση στην οποία εφαρμόζεται ο συγκεκριμένος κανονισμός, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στους διαιτητές να αποβάλλουν ποδοσφαιριστές όταν καλύπτουν το στόμα τους στη διάρκεια έντονων διαλόγων ή αντιπαραθέσεων στον αγωνιστικό χώρο.
Η αλλαγή προέκυψε έπειτα από περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο σε αγώνα του Champions League. Τότε, ο Πρεστιάνι της Μπενφίκα είχε καλύψει το στόμα του ενώ απηύθυνε ύβρεις προς τον Βινίσιους Τζούνιορ, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε ειπωθεί. Τότε είχε κατηγορηθεί για ρατσιστική επίθεση, κάτι που ο ίδιος είχε αρνηθεί, λέγοντας ότι... απλώς έβρισε τον αντίπαλό του.
- Εξαφάνιση Λεβεντάκη: Συνελήφθη ο ενοικιαστής της - Κατηγορεί τον αδερφό της και λέει πως «κινδυνεύει η ζωή του»
- Δεν είναι μόνο η λειψυδρία: Οι τεράστιες ποσότητες νερού που χάνονται στην Ελλάδα από διαρροές και η μεγάλη «ανάσα» στην Αττική
- Η μάχη της Αθήνας για τους «γαλάζιους»: Γνωστά ονόματα κυνηγάνε τον σταυρό σε τρεις δύσκολες περιφέρειες
- Ιστορία τρέλας στη Θεσσαλονίκη: Του ζήτησαν δύο φορές δημοτικά τέλη για ακίνητο που πούλησε πριν 14 χρόνια