Αθλητισμός|04.02.2021 15:47

Παναθηναϊκός: Η «γωνιά» Ιστορίας στο «Γ. Καλαφάτης»

Κώστας Γουλής

Στο ούτως ή άλλως «ζοφερό» τοπίο και τη «μουντίλα» του Παναθηναϊκού, υπάρχουν και ορισμένα (μικρά), αλλά σημαντικά πραγματάκια που αλλάζουν για λίγο την (αρνητική) διάθεση και «αύρα». Μικρές, «φωτεινές» εικόνες (κι εξαιρέσεις) που «σπάνε» αυτό το μόνιμο… γκρι σκηνικό πάνω απ’ το ποδοσφαιρικό «τριφύλλι».

Συγκεκριμένα, με κινήσεις του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα και του διοικητικού ποδοσφαιρικού συμβούλου, Κώστα Κωνστάντου, έγιναν το τελευταίο διάστημα ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις στο «Γ. Καλαφάτης». Πρώτα απ’ όλα αναμορφώθηκε πλήρως η αίθουσα Τύπου του προπονητηρίου του «τριφυλλιού», στην οποία προστέθηκε φουλ παναθηναϊκό χρώμα. Από τοιχογραφίες με τεράστιες στιγμές και μορφές του συλλόγου, όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο Κρίστο Βαζέχα, ο (σημερινός προπονητής της ομάδας) Γιώργος Δώνης, η ομάδα του ’96, ο Γιάννης Κυράστας, ο Κάρλος Ζέκα με το Κύπελλο του 2014 κ.α., μέχρι δύο μεγάλες φωτογραφίες της σημερινής ομάδας, που κοσμούν τον τοίχο πίσω απ’ το κεντρικό τραπέζι.

Στην αίθουσα, η οποία χρησιμοποιείται για προβολές βίντεο των ομάδων του Παναθηναϊκού (ανδρική ομάδα και Ακαδημία), τοποθετήθηκαν επίσης και νέα, δερμάτινα καθίσματα αλλάζοντας πλήρως την εικόνα της.

Από εκεί και πέρα, έπεται και… συνέχεια, στις μικρές βελτιωτικές κινήσεις στο προπονητήριο του «τριφυλλιού», καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, λίαν συντόμως θα δημιουργηθεί και μία τροπαιοθήκη στο προπονητικό κέντρο, την οποία θα κοσμήσουν αρκετά απ’ τα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο σύλλογος. Επίσης υπάρχει σκέψη, για τη δημιουργία στο καθιστικό μίας βιβλιοθήκης, διακοσμημένης αποκλειστικά με βιβλία της Ιστορίας του Παναθηναϊκού, μεγάλων προσωπικοτήτων του και στοιχείων απ’ την πρώτη μέρα ίδρυσης του συλλόγου. Προκειμένου τόσο οι νεαροί παίκτες της «πράσινης» Ακαδημίας, όσο και οι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας (και δη οι ξένοι) να μάθουν καλύτερα την Ιστορία του Παναθηναϊκού…

SuperLeagueΝίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκός