Αθλητισμός|29.05.2019 09:37

Παναθηναϊκός: Οι οκτώ «άξονες» της συνέντευξης Νταμπίζα

Κώστας Γουλής

Είπε πολλά το μεσημέρι της Τρίτης (28/5) ο Νίκος Νταμπίζας στη μεγαλύτερη -σε χρονική διάρκεια- απολογιστική συνέντευξή του, επί των ημερών του στην τεχνική διεύθυνση του Παναθηναϊκού. Στην προκειμένη περίπτωση εντούτοις, πέρα απ’ τις ερωταπαντήσεις και το «πινγκ-πονγκ» με τους ρεπόρτερ, έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία τα «μηνύματα» που θέλησε να περάσει ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής και τα «πηγαδάκια», όταν χαμήλωσαν τα μικρόφωνα. Παρά το… οφσάιντ της (πλήρους) κάλυψης που επιχείρησε προς τον μεγαλομέτοχο για τα «νερά» στην «κανονικότητα» των πληρωμών, επιδιώκοντας με τον δικό του «ιδιαίτερο» τρόπο μία τελευταία προσπάθεια, για να επιστρέψει (συνολικά) η ενότητα. Ας δούμε τους βασικούς άξονες των όσων είπε ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής σε 8 μικρές «πινελιές»:

1.Αν πωληθεί κάποιος παίκτης (Χατζηγιοβάνης) θα δοθεί προτεραιότητα στις πληρωμές -και ει δυνατόν- στην εξόφληση των εργαζομένων σε ΠΑΕ και Κορωπί. Προς αποκατάσταση των πολύμηνων αδικιών.

2.Υπάρχει ξεκάθαρη ανασφάλεια των παικτών με το ιατρικό επιτελείο, για τις ελλιπείς προλήψεις κι αποκαταστάσεις. Ηδη αρκετοί παίκτες συμβουλεύονται γιατρούς κι εκτός «Γ. Καλαφάτης», κι αυτό, όπως άφησε να εννοηθεί, σκοπεύει να το αλλάξει άμεσα, επαναφέροντας την εμπιστοσύνη των παικτών στο κλαμπ και το ιατρικό τιμ. Με απλά λόγια πάμε για αλλαγές στην ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού.

3.Το ιδανικό για τον Νταμπίζα θα ήταν ως τα τέλη Ιούλη, να έχει συμπληρωθεί το 90% του ρόστερ. Όταν δηλαδή πάνω-κάτω θα οδεύει προς το τέλος του, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του «τριφυλλιού» στο Οστερμπέικ της Ολλανδίας. Με τον Παναθηναϊκό να εξετάζει πλέον και περιπτώσεις πιο «ψημένων» ηλικιακά παικτών, αλλάζοντας πολιτική (και) στο θέμα των δανεισμών από ομάδες του εξωτερικού, εφόσον προκύψουν κάποιες «ευκαιρίες» σε τιμές που μπορεί να «σηκώσει» το μπάτζετ.

4.Η ατάκα του στο φινάλε για «ΟΑΚΑ ή Λεωφόρο», άφησε ερωτηματικά. Ο ίδιος εννοούσε πως εάν υπήρχαν οι προϋποθέσεις (και) με τον κόσμο, θα «έπαιζε» το σενάριο της Λεωφόρου. Ομως, όλα δείχνουν πως και τη νέα χρονιά ο Παναθηναϊκό θα παίξει στο ΟΑΚΑ. Εκτός εάν νωρίτερα προκύψουν… ιδιοκτησιακές εξελίξεις.

5.Ο Νταμπίζας έθεσε ως βασικό «πρόβλημα» των καθυστερήσεων σε παίκτες (υπόλοιπο δόσης Φλεβάρη) και υπαλλήλους -πλην των ποσών που χρειάστηκαν για την αδειοδότηση- και την οικονομική «ζημιά» (περίπου 400.000€) που προέκυψε μετά τα όσα έγιναν στο διακοπέν ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μόνο που το εξάμηνο που είναι «μέσα» οι υπάλληλοι, «τρέχει» εδώ κι ένα χρόνο. Πολύ πριν το… ντέρμπι και την αδειοδότηση!

6.Πλην της πρότασης της Εστουδιάντες για τον Ινσούα (κάτω του 1 εκατ. €) που απορρίφθηκε, ο Νταμπίζας αποκάλυψε πως απορρίφθηκαν κι άλλες προσεγγίσεις για παίκτες του Παναθηναϊκού. Και πως ο ίδιος και το κλαμπ ορίζουν τις τιμές, δίχως να έχουν την παραμικρή διάθεση… ξεπουλήματα. Η δε επισήμανση πως «…ιστορικά έχουμε αποδείξει πως πουλάει ο Παναθηναϊκός» πήγαινε ως «υπενθύμιση» για το πώς (και πόσο) πωλήθηκαν επί των ημερών του στην τεχνική διεύθυνση οι Μαυρίας, Καπίνο, Φιγκερόα…

7.Επίκεινται αλλαγές και στην Ακαδημία. Μεγάλες αλλαγές! Ενώ η ατάκα του «…το γενικό και αόριστο να έχουμε το DNA του νικητή, εγώ δεν το αντιλαμβάνομαι» εκλήφθηκε κι ως ένα (μεγάλο) «άδειασμα» προς τον Τάκη Φύσσα. Κι εδώ θα προκύψουν σύντομα εξελίξεις…

8.Οπως τόνισε θα υπάρξει ενίσχυση σε όλες τις θέσεις (τερματοφύλακας, στόπερ, κεντρικοί χαφ, επιθετικός, εξτρέμ), ενώ θα γίνει κίνηση για παίκτη που θα προσθέσει ποιότητα στις στατικές φάσεις, όπου παρατηρήθηκε τεράστια «αδυναμία». Οσοι τώρα δεν υπολογίζονται απ’ το σημερινό ρόστερ, εάν δεν συμφωνήσουν για να «σπάσουν» τα συμβόλαιά τους, θα προπονούνται εκτός ομάδας. Τα δε ποσά που θα χρειαστούν για τα «διαζύγια», όπως διευκρίνισε είναι εκτός του υπολοίπου μπάτζετ. Σημαντικό, για να μην μειωθεί κι άλλο, το ήδη «μαζεμένο» διαθέσιμο ποσό που θα έχει στα χέρια του ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής…

SuperLeagueΝίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκός