Αθλητισμός|11.08.2026 23:40

Χρυσός Τεντόγλου! Πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη σερί φορά!

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την κυριαρχία του στο μήκος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για τέταρτη διαδοχική φορά!

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έφτασε στο χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 8,44μ., το οποίο πέτυχε στην τέταρτη προσπάθειά του. Όπως έχει κάνει πολλές φορές στα μεγάλα ραντεβού, βρήκε την καλύτερη απάντηση τη στιγμή που ο αγώνας μπήκε στην κρίσιμη φάση και απέδωσε υπό πίεση.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Τεντόγλου παραμένει στην κορυφή της Ευρώπης για οχκτώ σερί χρονιά! Από τα 20 του έως και τα 28 του χρόνια δεν έχει χάσει ούτε ένα χρυσό μετάλλιο σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (ανοιχτού ή κλειστού στίβου) έχει αγωνιστεί. Άρχισε στο Βερολίνο το 2018 σε ηλικία 20 ετών και συνέχισε σε ανοιχτό και κλειστό στίβο όντας ανίκητος (2019, 2021, 2022, 2023, 2024 και 2026)!

Στη δεύτερη θέση έμεινε ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ με 8.29μ., ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Βούλγαρος Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ με άλμα στα 8.26μ.

ειδήσεις τώραΕΘΝΟΣΠΟΡΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβουΜίλτος Τεντόγλου