Αθλητισμός|30.05.2019 10:22

Euro 2028: Οι εθνικές εκλογές πήγαν... Σεπτέμβρη τη σύνοδο των υπουργών

Κώστας Γουλής

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, «ακουμπούν» κι ορισμένα επί μέρους (αλλά σημαντικά) ζητήματα του αθλητισμού. Ενα εξ αυτών είναι η επόμενη σύνοδος των υπουργών αθλητισμού Ελλάδας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Σερβίας, δηλαδή των τεσσάρων βαλκανικών χωρών, που θα συνδιεκδικήσουν το Euro 2028, η οποία αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο, λόγω των ελληνικών εκλογών!

Στις 13 Απριλίου, όταν υπεγράφη στη Θεσσαλονίκη το μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και τους ομολόγους του Βάνια Ουντόβισιτς (Σερβίας), Κράσεν Κράλεφ (Βουλγαρίας), Μπογκντάν Ματέι (Ρουμανίας), συμφωνήθηκε η διεξαγωγή της επόμενης συνόδου στο Βουκουρέστι το διήμερο 14-15 Ιουνίου, για να συγκροτηθεί η οργανωτική επιτροπή για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης.

Κατόπιν επικοινωνίας των Υπουργών αποφασίστηκε η όλη διαδικασία να αναβληθεί για τις αρχές Σεπτέμβρη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το πολιτικό/κυβερνητικό σκηνικό στην Ελλάδα. Και εάν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης, να ενημερωθεί αντίστοιχα η διάδοχη κατάσταση, πριν δώσει το «παρών» στην επόμενη σύνοδο των «4», δεδομένου ότι η οργανωτική θα αποτελείται από 4 μέλη από κάθε χώρα (δύο από την Ομοσπονδία και δύο απ’ την Πολιτεία), συν εξ οφίτσιο τον εκάστοτε υπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Από εκεί και πέρα, εάν δεν υπάρξει κάποια άλλη εξέλιξη, έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο Γ. Βασιλειάδης δύναται βάσει όσων προβλέπει ο εκλογικός νόμος, να υπογράφει για όλα όσα σχετίζονται με τον αθλητισμό, εκτός από ορισμούς διοικήσεων, υπηρεσιακές μεταβολές και διορισμούς.

Γιώργος ΒασιλειάδηςΣυνδιοργάνωσηEuro 2028