Αθλητισμός|27.08.2026 17:52

«Ασημένιες» στο Παγκόσμιο κωπηλασίας του Άμστερνταμ η Λιόλιου και η Μουρατίδου

Newsroom

Η Γαβριέλα Λιόλιου και η Λίλα Μουρατίδου ανέβηκαν στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κωπηλασίας στο Άμστερνταμ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.

Το ελληνικό πλήρωμα, το νεότερο από τα έξι που συμμετείχαν στον τελικό, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στη φετινή διοργάνωση. Οι δύο Ελληνίδες κωπηλάτριες βρέθηκαν στη δεύτερη θέση στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, κράτησαν υψηλό ρυθμό και στα τελευταία μέτρα προσπάθησαν να πιέσουν για την κορυφή.

Η υπέρβαση για το χρυσό δεν ήρθε, όμως ο χρόνος 7:12.05 τις έφερε στη δεύτερη θέση του κόσμου και επιβεβαίωσε τη μεγάλη σταθερότητα που έχουν δείξει μέσα στη χρονιά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Μεξικανές Αϊλίν Μαράια Ιμπάρα Μαδουένα και Μελίσα Μαρκές, οι οποίες τερμάτισαν σε 7:10.02.

Για τις Λιόλιου και Μουρατίδου, η επιτυχία στο Άμστερνταμ έρχεται να προστεθεί σε μια εντυπωσιακή σεζόν. Το ελληνικό πλήρωμα έχει ανέβει στο βάθρο σε κάθε διεθνή αγώνα στον οποίο συμμετείχε φέτος, μετρώντας τρία κοινά μετάλλια ως δίδυμο, ενώ καθεμία έχει κατακτήσει και από ένα ακόμη σε διαφορετικό αγώνισμα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΚωπηλασίαςΕΘΝΟΣΠΟΡκωπηλασίαειδήσεις τώρα