Αθλητισμός|30.05.2019 19:56

Στον ΠΑΟΚ το βραβείο «Digital Brand of the Year» για το 2019

Αντώνης Τσακαλέας

Σεζόν τίτλων αποδείχθηκε η φετινή για τον ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μην μένει στο νταμπλ της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά να πρωταγωνιστεί και στα Digital Media Awards εκεί όπου συγκέντρωσε οκτώ βραβεία. Στην ανάρτηση γνωστοποίησης των βραβείων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε αναλυτικά:

«The Future is Here. To motto του ΠΑΟΚ που εφαρμόζεται καθημερινά. Τόσο μέσα στο γήπεδο με την κατάκτηση του double, όσο και έξω από αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση στο κομμάτι της ψηφιακής επικοινωνίας και της οπτικής ταυτότητας του συλλόγου.

Η δουλειά που γίνεται στα New Media του συλλόγου έτυχε καθολικής αναγνώρισης κι αποδοχής στα Digital Media Awards, τη μεγαλύτερη εγχώρια διοργάνωση στον ψηφιακό τομέα, στην οποία συμμετέχουν πιο σημαντικά Media Agencies της Ελλάδας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς όμως ήταν ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε οκτώ βραβεία σε διαφορετικές κατηγορίες και βάσει της συνολικής βαθμολογίας ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους, κατέκτησε το μεγάλο έπαθλο της χρονιάς. Τον τίτλο του Digital Brand 2019 για την Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο New Media Director του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Αρωνιάδης δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Digital Media Agency. Είναι μια ομάδα, μια οικογένεια που τολμά να σκέφτεται, να πειραματίζεται, να έχει φρέσκες ιδέες, να τις εφαρμόζει, να σπάει στερεότυπα, να δημιουργεί. Να δημιουργεί πρωτογενές και πρωτότυπο περιεχόμενο, να δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα Media, να επιμένει σε πείσμα της προχειρότητας της εποχής να επενδύει στην ποιότητα. Κι όλα αυτά χάρη στην αμέριστη στήριξη της οικογένειας Σαββίδη και της διοίκησης του συλλόγου».

Οι οχτώ βραβεύσεις του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βραβεύτηκε για τις εξής ενέργειες του:

PAOK FC Matchday Experience: Bronze Award

(Intergrated Reporting / Transmedia Storytelling)

H εμπειρία ενός ποδοσφαιρικού αγώνα στον ψηφιακό κόσμο. Η Matchday Experience του ΠΑΟΚ και η κάλυψη του γεγονότος μέσα από όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες.

Τhe Big Picture: Silver Award

(Best Photo Reporting / Storytelling)

Ακόμα και στην εποχή της απόλυτης ταχύτητας, η ποιότητα της εικόνας ξεχωρίζει. Κι ο ΠΑΟΚ έχεις τις καλύτερες εικόνες χάρη στον Νίκο Βερβερίδη και τους υπόλοιπους συνεργάτες του. The Big Picture rules…

Transfer Deadline Day: The Video: Gold Award

(Best Video Reporting / Storytelling)

Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Πόρτο. Μια διεθνής παραγωγή με τη βοήθεια του Dugout για την παρουσίαση του Σέρτζιο Ολιβέιρα. Η οπτικοποίηση της κουλτούρας της Transfer Deadline Day κέρδισε το χρυσό κερδίζοντας την κατηγορία Best Video Reporting / Storytelling.

PAOK FC Official App: Gold Award

(Best App, Smartphone or Tablet)

Σύγχρονη, εύχρηστη, υπόδειγμα design, η εφαρμογή του ΠΑΟΚ αναδείχτηκε η καλύτερη της Ελλάδας. Developed by Stonewave. Designed by Dimitris Papazoglou.

Αn interactive magazine cover: Bronze Award

(Best Home Page)

Άλλη μια διάκριση για το paokfc.gr που το 2016 είχε αναδειχτεί η καλύτερη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά η ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ βραβεύτηκε για την αρχική της σελίδα.

Το «εξώφυλλο» του επίσημου site της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έλαβε εξαιρετικές κριτικές για την χρηστικότητα (Stonewave) και το design του (Designers United, Dimitris Papazoglou).

Turning Comment into content: Gold Award

(Best Reader Interaction (Community Management / Messaging Services)

Ήταν ένα project πρότυπο στον τομέα του community management, που μάλιστα έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιηθεί από την Barcelona, την Benfica, τη Manchester City ακόμα και το BBC. Το βίντεο παρουσίασης του Μίσιτς βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας Best Reader Interaction (Community Management / Messaging Services).

Final 2018 – The Movie: Silver Award

(Best Outstanding New Project / Product)

Το πρώτο αθλητικό ντοκιμαντέρ στην Ελλάδα παραγωγής μιας ομάδας. Μια παρακαταθήκη στην ιστορία που κέρδισε το κοινό. Το ντοκιμαντέρ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας δεν άφησε ασυγκίνητη την κριτική επιτροπή.

Α black and white culture: Silver Award

(Best Use of Instagram)

Σε ένα κόσμο εικόνας και χρωμάτων ο ΠΑΟΚ επέλεξε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να κινηθεί… ασπρόμαυρα. Το προφίλ του Δικεφάλου στο Instagram και η ασπρόμαυρη κουλτούρα έχουν πλέον και βραβείο.

Digital Brand of the Year: ΠΑΟΚ

H τελετή των βραβείων ολοκληρώθηκε με τον Δικέφαλο να παραλαμβάνει το μεγάλο βραβείο για το κορυφαίο brand της χρονιάς. Οι κριτές επιβράβευσαν τον Δικέφαλο για την συνολική του παρουσία στον ψηφιακό κόσμο.

ΠΑΟΚ