Αθλητισμός|31.05.2019 22:17

Κλοπ: «Δεν είμαι loser, έχω παγκόσμιο ρεκόρ νικών στα ημιτελικά»

Newsroom

Είναι ένας προπονητής που αποδέχονται όλοι για την ποιοτική δουλειά που κάνει. Ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε υψηλό επίπεδο, φτάνοντας ως τον τελικό του Champions League. Εκείνο που του λείπει πάντως, είναι το τελευταίο αποφασιστικό βήμα. Στη σημερινή (31/5) συνέντευξη Τύπου στη Μαδρίτη, έδειξε πεπεισμένος, ότι με τη Λίβερπουλ θα καταφέρει να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

«Πιστεύετε ότι είχα μία άτυχη καριέρα; Δεν ήταν άτυχη. Από το 2012, εκτός από το 2017, είμαι σε τελικό. Είμαι πιθανότατα αυτός που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ τα τελευταία επτά χρόνια, στο να νικάει στα ημιτελικά. Αν έβλεπα τον εαυτό μου ως loser, θα είχα πρόβλημα, αλλά δεν το βλέπω έτσι. Για αυτό είμαστε εδώ, για να κερδίσουμε την πρώτη θέση. Πάντα μπορώ να πάρω αυτοπεποίθηση από αυτό το ρεκόρ», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός.

Το θέμα είναι πόσο μπορεί να αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. «Δεν έχω μάθει τίποτα από τους προηγούμενους τελικούς. Οι καταστάσεις είναι διαφορετικές, οι αντίπαλοι είναι διαφορετικοί και είναι πάντα διαφορετικό. Αν είμαι ο λόγος που έχω χάσει έξι τελικούς στη σειρά, τότε ναι είναι ένας λόγος να ανησυχώ. Είμαστε μία τελείως διαφορετική ομάδα από την περυσινή σεζόν. Ο περυσινός τελικός ήταν ένα καλό σημείο βάσης για το επόμενο βήμα».

Ο Κλοπ κατέστησε σαφές ό,τι ο Φιρμίνιο είναι έτοιμος για τον αυριανό (1/6) τελικό και προκάλεσε τον Ποτσετίνο για να αποκαλύψει τις σκέψεις του για την 11άδα. «Ο Φιρμίνιο είναι έτοιμος. Δεν πρόκειται να σας πω την ενδεκάδα, αλλά είναι έτοιμος, προπονείται. Αν ο Ποτσετίνο πει τη δική του ενδεκάδα, τότε θα πω και εγώ τη δική μου».

Γιούργκεν ΚλοπChampions LeagueΛίβερπουλποδόσφαιρο