Αθλητισμός|01.06.2019 16:16

Τσιτσιπάς: Διακόπηκε ο αγώνας με τον Κραΐνοβιτς και εις αύριον τα σπουδαία...(vid)

Κώστας Ασημακόπουλος

Το πρωί του Σαββάτου θα ολοκληρωθεί ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Φιλίπ Κραΐνοβιτς για τον Γ΄γύρο του Ρολάν Γκαρός καθώς λόγω της νύχτας που έπεσε για τα καλά στο Παρίσι οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα στο 5-5 γκέιμ του 3ου σετ. Μέχρι τότε ο Ελληνας τενίστας είχε προβάδισμα 2-0 σετ. Το Σάββατο θα παιχτεί το υπόλοιπο του αγώνα στο.Φιλίπ Σατριέ μετά τον αγώνα της Χάλεπ με την Τσουρένκο.

T

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε καλά με προβάδισμα 2-0 σετ αλλά από το 3ο σετ ο Σέρβος του έβαλε δύσκολα και η αναμέτρηση πήρε μεγάλη διάρκεια με αποτέλεσμα να διακοπεί. Ηδη είχε ξεκινήσει και με τρις ώρες καθυστέρηση λόγω των αγώνων που προηγήθηκαν.

Δυναμικό ξεκίνημα

O Φιλίπ Κραΐνοβιτς από την αρχή έδειξε πως θα βάλει δύσκολα στον Τσιτσιπά. Κατάφερε να κάνει μπρέικ στο 3ο γκέιμ του 1ου σετ και να προηγηθεί 2-1. Ο Σέρβος κράτησε το σερβίς του και άνοιξε ο σκορ στο 4-2 κι εκεί ο Τσιτσιπάς άρχισε την αντεπίθεση. Αρχικά μείωσε με το σερβίς του σε 4-3 και στο 8ο γκέιμ έκανε μπρέικ 40-30 για το 4-4. Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 6-5 με το σερβί του και με Ο Τσιτσιπάς προσπέρασε 6-5 και με 40-30 έκανε μπρέικ για το 7-5 και το 1-0.

Εύκολα το 2-0

Ο Τσιτσιπάς ήταν πιο πιεστικός στο σερβίς στο 2ο σετ, κατάφερε να κρατήσει το πλεονέκτημα στο σερβίς του και με μπρέικ στο 4ο γκέιμ με 40-0 ξέφυγε 4-1. Μέχρι το τέλος ο 20χρονος Ελληνας τενίστας κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 6-3 και στο 2-0 σετ.

Κούραση και νεύρα στο 3ο σετ

Η κούραση, η μείωση της ορατότητας και το ρίσκο του Κραΐνοβιτς στο σερβίς έκαναν ντέρμπι το 3ο σετ όπου μάλιστα συζητήθηκε ακόμα και για την διακοπή του λόγω χαμηλού φωτισμού. Μάλιστα ο Τσιτσιπάς ζήτησε την διακοπή στο 5-4 αλλά οι διαιτητές συνέχισαν τον αγώνα. Αν και το σετ ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις για τον Τσιτσιπά και με μπρέικ στο 3ο σετ στη συνέχεια ο Σέρβος έδωσε τα ρέστα του. Εκμεταλεύτηκε τον εκνευρισμό του Τσιτσιπά και με 40-30 έκανε μπρέικ στο 4ο γκέιμ για το 2-2. Ο Σέρβος έκανε και δεύτερο μπρέικ στο 6ο γκέιμ για το 4-2, όμως ο Τσιτσιπάς επανήλθε με μπρέικ στο 9ο γκέιμ. Μείωσε σε 4-5 και όταν ισοφάρισε 5-5 οι διαιτητές διέκοψαν τον αγώνα. Kαθοριστική στιγμή ήταν το 8ο γκέιμ με τον Τσιτσιπά να σβήνει δύο σετ πόιντ του Σέρβου που ήταν έτοιμος να πάρει το σετ με 6-2 αλλά κατάφερε να μειώσει σε 5-3 και να ξεκινήσει την αντεπίθεση για την ισοφάριση 5-5 γκέιμ.

Το ρεκόρ των 83 ετών

Να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς θέλει να γίνει ο δεύτερος Ελληνας που προκρίνεται στον Δ΄γύρο του Ρολάν Γκαρός μετά τον Λάζαρο Σταλιό πριν από 83 χρόνια. Ο Σταλιός είναι ο μοναδικός Ελληνας που αγωνίστηκε στον Δ΄γύρο. Αρχικά είχε περάσει χωρίς αντίπαλο τον Α΄ γύρο, στη συνέχεια νίκησε τους  Μπρινιόν και Λεκουάντρ και στον Δ΄γύρο αποκλείστηκε από τον Γερμανό Βον Κραμ. Το 1965 και το 1967 ο Νίκος Καλογερόπουλος έφτασε δύο φορές μέχρι τον Γ΄γύρο στο τουρνουά του Παρισιού.

Roland GarrosΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΣπορ