Αθλητισμός|01.06.2019 15:37

Champions League: Τα καλύτερα γκολ των τελικών (vid, pics)

Αλέξανδρος Λοθάνο

Αν ο τελικός του Champions League είναι το «Μουντιάλ», η πεμπτουσία των διασυλλογικών διοργανώσεων, το γκολ θα είναι πάντα η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου.

Και, στους 63 τελικούς που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα, έχουν σημειωθεί μερικά εκπληκτικά γκολ. Τα δέκα πιο εντυπωσιακά από την σύγχρονη εποχή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στον κόσμο, στο βίντεο που ακολουθεί.

Την αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει ο Λαρς Ρίκεν, με μια ασύλληπτη λόμπα στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (μόλις είχε μπει ως αλλαγή), στη νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ επί της Γιουβέντους με 3-1 (1997).

Ακολουθεί ο Ντιέγκο Μιλίτο, ο οποίος… σπάει την μέση του Ντάνιελ βαν Μπόιτεν και σφραγίζει τη νίκη της Ιντερ επί της Μπάγερν Μονάχου (2-0), στον προηγούμενο τελικό που διεξήχθη στην Μαδρίτη (2010).

Ο Νταβίδ Βίγια, με ένα φανταστικό πλασέ, στέλνει την μπάλα εκεί που δεν μπορεί να την φτάσει ο Εντβιν φαν ντερ Σαρ και η Μπαρτσελόνα στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης, για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, εις βάρος (3-1) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2011).

Ανεπαρκές, αλλά φανταστικό, το τακουνάκι του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο στην ήττα της Γιούβε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-1), καταπληκτικό απευθείας βολέ του Στιβ ΜακΜάναμαν, στην άνετη νίκη της Ρεάλ επί της Βαλένθια (3-0), στον πρώτο «εμφύλιο» τελικό στην ιστορία της διοργάνωσης (2000).

Γκολ – ποίημα από τον Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς στο πάρτι της Μίλαν με… καλεσμένη την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας (1994), φοβερή πάσα του Κακά και πλασέ μεγάλου σέντερ φορ από τον Ερνάν Κρέσπο, στην απίστευτη ανατροπή της Λίβερπουλ με αντίπαλο την Μίλαν (3-3) στην Κωνσταντινούπολη (2005).

Στην τρίτη θέση, ο εναέριος συνδυασμός και το ανάποδο ψαλίδι του Μάριο Μάντζουκιτς, το οποίο δεν μπόρεσε να γλιτώσει την Γιουβέντους από την βαριά ήττα (1-4) από την Ρεάλ Μαδρίτης (2017).

Η «Βασίλισσα» έχει την τιμητική της στην πρώτη δυάδα: Από την μια το… αεροπλανικό γυριστό του Ζινεντίν Ζιντάν κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν (2-1, 2002) και το ανάποδο ψαλίδι του Γκάρεθ Μπέιλ, στον περυσινό τελικό κόντρα στην Λίβερπουλ (3-1).

 

ποδόσφαιροChampions LeagueγκολΙστορικά