Αθλητισμός|02.06.2019 00:06

Τελικός Champions League: Η «μάχη» του delivery για το σουβλάκι και την πίτσα

Γιώργος Μανέττας

«Θέσεις μάχης» ενόψει του αποψινού τελικού του Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Τότεναμ έχουν λάβει οι αλυσίδες διανομής φαγητού, οι οποίες προετοιμάζονται πυρετωδώς για να ικανοποιήσουν την αυξημένη ζήτηση.

Παραδοσιακά, τις ώρες μετάδοσης του μεγάλου τελικού οι παραγγελίες για delivery αυξάνονται κατακόρυφα από εκατοντάδες χιλιάδες φίλους της «στρογγυλής θεάς» που μαζεύονται στα σπίτια για να παρακολουθούν την «γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» συνοδεία… φαγητού.

Εξάλλου, είναι γνωστό πως ποδόσφαιρο και φαγητό πάνε πακέτο… Σουβλάκι, πίτσα, μπίρες και αναψυκτικά αναμένεται να έχουν σήμερα την τιμητική τους.

Το σουβλάκι αναμένεται να έχει την τιμητική του

«Ήδη, έχει γίνει μια προετοιμασία. Έχουμε φροντίσει να έχουμε αρκετές προμήθειες ενώ και τα ντεπόζιτα στα μηχανάκια έχουν γεμίσει με βενζίνη. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές μας», αναφέρει στο ethnos.gr ο επικεφαλής της αλυσίδας ιταλικών εστιατορίων, L' Artigiano, Χρήστος Βιτσικάνος, τονίζοντας πως αναμένει μια αύξηση των παραγγελιών κατά 20% με 30%.

Ανάλογη κινητικότητα υπάρχει και στα υπόλοιπα καταστήματα εστίασης, τα οποία περιμένουν ως «μάννα εξ ουρανού» τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Η σημερινή βραδιά, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, είναι μια καλή ευκαιρία για να τονώσουν τα έσοδά τους, και να πάρουν ακόμη μια ανάσα μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από 24%. Εκτιμάται πως η αγορά του delivery έχει χάσει σχεδόν 30% της αξίας της από το 2009 μέχρι σήμερα, ενώ πολλές αλυσίδες έχουν αναγκαστεί να κλείσουν αρκετά σημεία πώλησης.

T

Στον αποψινό τελικό της Μαδρίτης ένας θα είναι ο μεγάλος νικητής που θα φύγει με το πολύτιμο τρόπαιο, ακόμη και αν ο αγώνας χρειαστεί να οδηγηθεί στα πέναλτι. Στη μάχη του delivery όμως, ελπίζουν να βγουν όλοι κερδισμένοι...

ΤότεναμChampions LeagueΛίβερπουλ