Αθλητισμός|03.06.2019 08:58

Παναθηναϊκός: Δυνατά στο «κάδρο» ο Βαγκέ, «βλέπει» και Σίλντενφελντ

Κώστας Γουλής

Οι συζητήσεις για τις επεκτάσεις των συμβολαίων των παικτών που έχουν αποφασίσει να «δέσουν» οι «πράσινοι», αλλά και για τις αποδεσμεύσεις όσων δεν υπολογίζονται, έχουν μία σχετική προτεραιότητα στο μυαλό του Νίκου Νταμπίζα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως «φρέναρε» ή έχει αφήσει σε δεύτερη… ταχύτητα τα μεταγραφικά ζητήματα του Παναθηναϊκού.

Τουναντίον, στην ατζέντα του 46χρονου τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» υπάρχουν σε καθημερινή βάση και οι μεταγραφικές αναζητήσεις, όπου -σε πρώτη φάση- έχει πέσει το βάρος στην απόκτηση του υψηλόσωμου στόπερ που αναζητά ο Παναθηναϊκός.

Πλην του «αλμυρού» (ως προς το κασέ) διεθνή Βόσνιου Τόνι Σούνιτς που μένει ελεύθερος απ’ τη Ντινάμο Μόσχας και του Βραζιλιάνου Μπρούνο Νασιμέντο (της Φεϊρένσε), οι πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» απ’ την Ιταλία αναφέρουν πως οι «πράσινοι» έχουν δείξει πολύ έντονο ενδιαφέρον και για τον διεθνή Μαλέζο κεντρικό αμυντικό, Μόλα Βαγκέ, ο οποίος ανήκει στην Ουντινέζε.

Ο 28χρονος -ύψους 1,91 μ.- στόπερ (1,91 μ., 28 φορές συμμετοχές και 4 γκολ με την εθνική Μάλι), είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου καθώς έχει γεννηθεί στο Βερνόν της Γαλλίας. Το καλοκαίρι του 2014 μεταγράφηκε ως ελεύθερος από την Καέν στη Γρανάδα κι έκτοτε πέρασε απ’ όλες τις ομάδες ιδιοκτησίας της οικογένειας Πότσο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΝΟΤΙΝΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (ΣΚΟΡΑΡΕΙ ΣΤΟ 1:42)

Τα πρώτα 2,5 χρόνια έπαιξε στην Ουντινέζε, ακολούθως πήγε 6 μήνες δανεικός στη Λέστερ (αλλά είχε ένα σοβαρό τραυματισμό στον ώμο που τον κράτησε εκτός για 4 μήνες), ενώ το καλοκαίρι του ‘17 δόθηκε δανεικός στον τρίτο «πόλο» της οικογένειας Πότσο, τη Γουότφορντ. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στο «Φρίουλι», όμως έπαιξε ελάχιστα το πρώτο μισό της χρονιάς (3 ματς), για να δοθεί εκ νέου δανεικός το τελευταίο εξάμηνο στη Νότινγχαμ Φόρεστ, όπου κατέγραψε 11 συμμετοχές με 3 γκολ στην Championship.

Ο Νταμπίζας έχει κάνει κίνηση για τον Μόλα Βαγκέ, προχωρώντας σε απευθείας συζητήσεις με το αγγλικό γραφείο που τον εκπροσωπεί

Ο δανεισμός του στην αγγλική ομάδα ολοκληρώθηκε κι επέστρεψε στο Ούντινε, όμως όλα δείχνουν πως ο ιταλικός σύλλογος δεν θα ενεργοποιήσει το «+1» που έχει στο συμβόλαιό του και θα μείνει ελεύθερος. Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν πως ο Νταμπίζας έχει κάνει την πρώτη κίνηση για τον Αφρικανό, προχωρώντας σε απευθείας συζητήσεις με το αγγλικό γραφείο που τον εκπροσωπεί κι αυτή τη στιγμή ο Βαγκέ (που έχει κληθεί και στην αποστολή του Μάλι για το επερχόμενο Κόπα Άφρικα), δείχνει να είναι στις πρώτες επιλογές του «τριφυλλιού».

Οι Κροάτες για τον Σίλντενφελντ

Από εκεί και πέρα, άλλες πληροφορίες από την Κροατία ανέφεραν πως ο Παναθηναϊκός έχει στα υπόψην του κι άλλη μία (πολύ γνωστό προς το κλαμπ) επιλογή, τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ο οποίος αναχωρεί απ’ την Ανόρθωση έπειτα από μία διετία στην Κύπρο.

Κροατικα ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Γκόρντον Σίλντενφελντ βρίσκεται στην Αθήνα και τον συνέδεσαν με τον ΠΑΟ (Φωτό: ΙΝΤΙΜΕ/Γ. Ματθαίος)

Δημοσιεύματα μάλιστα των κροατικών ΜΜΕ το Σάββατο (1/6), ανέφεραν πως ο 34χρονος (πλέον) «Σίφο» βρίσκεται στην Αθήνα (μη ξεχνάμε πως η δεύτερη σύζυγός του είναι Ελληνίδα) όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για να κλείσει σε άλλη ομάδα!

SuperLeagueΜόλα ΒαγκέΠαναθηναϊκόςΝίκος ΝταμπίζαςΓκόρντον Σίλντενφελντ