Αθλητισμός|03.06.2019 17:28

Νίκη της Ελλάδας επί της Ισπανίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κωφών

Κώστας Ασημακόπουλος

Με νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Ισπανίας με 1-0 άρχισε στο Παγκρήτιο στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης το 9ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου κωφών.

Μάλιστα το νικητήριο γκολ σημείωσε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Στράτος Διονυσάτος το οποίος πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας και τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο. Είχε προηγηθεί στο 44΄ δοκάρι σε σουτ του Γκαναβόγιαννη και καλές ευκαιρίες με τον Δημόπουλο στο 73΄και στο 88. Στο Παγκρήτιο βρέθηκαν πολλοί φίλοι του ποδοσφαίρου που παρακολούθησαν ωραίο θέαμα.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ομάδες από 16 χώρες και σύμφωνα με την σειρά που παρέλασαν στην τελετή έναρξης είναι οι  Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία, Ουκρανία. «Σήμερα και τις επόμενες μέρες του πρωταθλήματος νικητής θα είναι ένας. Ο αθλητισμός. Το μήνυμα αυτής της διοργάνωσης ας είναι: Ναι στον φίλαθλο. Ναι στον αθλητισμό. Ναι στον σεβασμό» είπε πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας αθλητισμού κωφών Ιωσήφ Σταυρακάκης ομ οποίος μάλιστα κατάγεται από την Κρήτη.

Η ομάδα «Χορόσπιτο» παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο, καθώς και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου μας ταξίδεψε με μια απόδοση- διασκευή βασισμένη στο βιβλίο του Richard Bach Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστόουν.

ΣπορΠαγκρήτιο στάδιοποδόσφαιρο κωφώνευρωπαϊκό κωφών