Αθλητισμός|03.06.2019 22:33

ΑΕΚ: Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την «Αγιά Σοφιά» με την αλλαγή στο δήμο

Σταύρος Καζαντζόγλου

Οι δημοτικές εκλογές του 2019, αλλάζουν το χάρτη στη Νέα Φιλαδέλφεια/Ν. Χαλκηδόνα. Ο συνδυασμός «Πολιτών Πολιτεία» υπό την ηγεσία του Γιάννη Βούρου, κέρδισε τη «μονομαχία» από τη «Δύναμη Πολιτών» του απελθόντος δημάρχου, Αρη Βασιλόπουλου. Εξέλιξη με άμεση αθλητική προέκταση, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και την κατασκευή έτερων αθλητικών χώρων (κλειστό γυμναστήριο χάντμπολ, κλειστό γυμναστήριο για τα ερασιτεχνικά τμήματα). Γι’ αυτό και στην ΑΕΚ – προφανώς έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος – στήριξαν την επιλογή Βούρου και δεν έκρυβαν την ικανοποίηση από την αλλαγή στη δημοτική αρχή.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, στην ΑΕΚ είχαν ανοιχτή κόντρα με την πλευρά της δημοτικής αρχής. Είχαν υπάρξει πολλές δικαστικές παρεμβάσεις και ειδικά την περίοδο που τα έργα δεν προχωρούσαν με γοργό ρυθμό, υπήρχαν έντονες διαμάχες. Κατά την προεκλογική διαδικασία, ο Αρης Βασιλόπουλος τάχθηκε ανοιχτά κατά της «Αγιά Σοφιάς», κάνοντας λόγο για ιδιωτικά συμφέροντα. Στην ΑΕΚ θεωρούσαν, ότι όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε κάποιος που περίμενε στη…γωνία για να βρει αφορμή και να θέσει εμπόδια στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αρκετές φορές, υπήρξαν καταγγελίες και ανακοινώσεις και από τις δύο πλευρές, που φανέρωναν το χάσμα που υπήρχε.

Μολονότι το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έχει δρομολογηθεί σε σημαντικό βαθμό, στην ΑΕΚ υπήρχε ικανοποίηση για την εκλογή Βούρου. Πλέον, υπάρχει διάχυτη αίσθηση στην ΑΕΚ, πως με τη νέα δημοτική αρχή που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου, θα μπορεί να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση, η οποία θα φέρει όσο το δυνατό περισσότερα από τα συνοδευτικά οφέλη. Στη συμφωνία που είχε υπάρξει μεταξύ ΑΕΚ, Κυβέρνησης και δήμου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διαμόρφωση πεζόδρομων γύρω από το νέο γήπεδο, η ανάπλαση και αξιοποίηση του Άλσους, η κατασκευή πεζόδρομου που θα ενώνει τον σταθμό του Περισσού με το κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει σε εξέλιξη το έργο της υπογειοποίησης τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, ώστε να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ο αστικός ιστός και να μην επηρεαστεί η πόλη από τη λειτουργία του γηπέδου. Το έργο της υπογειοποίησης θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι και εκτιμάται, ότι θα παραχωρηθεί στα τέλη του 2020. Βέβαια, πέραν του γηπέδου, η ΑΕΚ θα λειτουργεί και τα δύο μουσεία (Προσφυγικού ελληνισμού και ΑΕΚ), κάτι που σημαίνει ό,τι θα υπάρχει καθημερινή παρουσία πολιτών στην περιοχή, κάτι που εκτιμάται ό,τι θα λειτουργήσει θετικά για τη λειτουργία καταστημάτων της περιοχής.

Αρης ΒασιλόπουλοςΓιάννης ΒούροςγήπεδοΝέα ΦιλαδέλφειαΑΕΚ