Αθλητισμός|06.06.2019 00:16

Το βαρύ πρόστιμο της UEFA στην ξανθιά εισβολέα του τελικού

Κώστας Ασημακόπουλος

Σε περιπέτειες μπήκε η ξανθιά εισβολέας του τελικού στο Champions League μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τότεναμ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (1/6).

Η Κίνσεϊ Βολάνσκι καταδικάστηκε με τσουχτερά πρόστιμα στην UEFA ενώ της ασκήθηκε και δίωξη από τις αρχές των ΗΠΑ για δυσφήμιση της χώρας σε δημόσια διοργάνωση μετά από σχετική προσφυγή της FIFA.

Η Κίνσεϊ Βολάσνκι πλήρωσε ήδη 5.000 ευρώ για την είσοδο της στον αγωνιστικό χώρο, ενώ άλλες 10.000 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει επειδή επιχείρησε να διαπράξει έμμεση διαφήμιση. Στο μαγιό της έγραφε την διαδικτυακή πύλη του φίλου της Βιτάλ Ζντοροβέτσκι. Οπως αποκαλύφθηκε ο Ζντοροβέτσκι είχε ειδοποιηθεί από τις αρχές των ΗΠΑ να μην επιχειρήσει άλλη είσοδο σε αγώνες γιατί θα αντιμετωπίσει πιο βαριές τιμωρίες στο δικαστήριο.

Πάντως η UEFA είναι αποφασισμένη να δώσει ένα καλό μάθημα στην ξανθιά εισβολέα αλλά και σε όσους επιχειρήσουν στο μέλλον να τη μιμηθούν επιβάλλοντας ακόμα μεγαλύτερα πρόστιμα, ενώ είναι ανοικτό το ζήτημα και της μήνυσης που έχει γίνει στο ζευγάρι για δυσφήμιση του αθλήματος και μάλιστα η δίκη θα γίνει στις ΗΠΑ.

Βεβαίως τα 15.000 ευρώ σε πρόστιμα είναι ελάχιστα μπροστά στα περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ που εκτιμάται ότι μπορεί να αποφέρει σε έσοδα η ενέργειά της.

Κίνσεϊ ΒολάνσκιξανθιάUEFAτελικός Champions League