Αθλητισμός|10.06.2019 12:51

Παναθηναϊκός: Τα «ταβάνια» στο μπάτζετ και τα στοιχεία ανά θέση

Κώστας Γουλής

Η τελική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο ανάμεσα στον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη (μαζί με όλο το επιτελείο του), οριοθέτησε κι έκανε ακόμη πιο συγκεκριμένα κι αναλυτικά (και) τα αγωνιστικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που αναζητά ο Παναθηναϊκός στις βασικές θέσεις ενίσχυσης το ρόστερ του.

Στο οικονομικό, τα… κουκιά είναι μετρημένα μέχρι σεντ: Από 200.000€ για στόπερ, αμυντικό μέσο κι εξτρέμ (600 χιλιάρικα όλοι μαζί) είναι το «ταβάνι» στα «πράσινα» συμβόλαια, ενώ στο θέμα του στράικερ (όπου τα πράγματα δείχνουν πιο προχωρημένα, μετά τα τέσσερα ταξίδια του τεχνικού διευθυντή του «τριφυλλιού» το τελευταίο 20ήμερο σε Αγγλία, Ιταλία, Τσεχία κι Ελβετία) το οικονομικό όριο μπορεί να προσεγγίσει -ανάλογα με το βιογραφικό των υποψηφίων- και τις 300.000€. Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες που ζητάει στο σκάουτινγκ ο Νταμπίζας, τα κοινά δεδομένα αφορούν ποδοσφαιριστές έως 30-31 ετών, με παρουσία στο 70% των αγώνων των ομάδων τους την τελευταία τριετία, ενώ από εκεί και πέρα, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά ο διευθυντής του Παναθηναϊκού ψάχνει:

-Στόπερ δεξιοπόδαρο με ηγετικό προφίλ, ικανότητα στο «χτίσιμο» της επίθεσης από πίσω (build up) και με ποσοστό άνω του 60% στις κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

-Αμυντικός χαφ: Θα πρέπει να έχει ύψος, ικανότητα (και) στον αέρα, τρεξίματα, πολύ αθλητικά χαρακτηριστικά και ποσοστό 80-85% στις επιτυχημένες πάσες.

-Εξτρέμ: Θα πρέπει να έχει καλή τεχνική, υψηλό ποσοστό στις επιτυχημένες διεισδύσεις και αρκετά υψηλά νούμερα σε ασίστ και γκολ.

-Επιθετικός: Θα πρέπει να έχει διψήφιο αριθμό γκολ στην τελευταία διετία, να είναι πιο γρήγορος και πολύ πιο «καθαρός» φορ περιοχής, με χαρακτηριστικά που θα συμπληρώνουν το «πακέτο» των στοιχείων που έχει ο Μακέντα.

Νίκος ΝταμπίζαςSuperLeagueΓιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκόςμεταγραφές