Αθλητισμός|22.11.2020 22:25

Παναθηναϊκός: Ο Γιώργος Σίμος που κλείνει ως αρχιπροπονητής και ο «άνεμος» αλλαγών στην Ακαδημία!

Κώστας Γουλής

Ο «άνεμος» των αλλαγών το εφετινό καλοκαίρι δεν θα ακουμπήσει μόνο την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού, αλλά θα… περάσει κι απ’ την Ακαδημία, όπου αναμένονται αρκετές «ανανεωτικές» κινήσεις, μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη. Αρχής γενομένης απ’ το θέμα του διευθυντή, το οποίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, με πλέον πιθανό σενάριο την αποχώρηση του Τάκη Φύσσα μετά από 2,5 χρόνια. Πόσω μάλλον εάν εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ στην Ανατολική Αττική στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Από εκεί και πέρα θα υπάρξουν αρκετές ακόμη αλλαγές, με τον Νίκο Νταμπίζα να έχει πια τον τελευταίο λόγο (και) στις αποφάσεις επί των τμημάτων υποδομής του Παναθηναϊκού. Το δε βράδυ της Τρίτης (11/6), λίγο μετά την άφιξή του στην Αθήνα μετά το πολυήμερο ταξίδι του στο εξωτερικό, ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής είχε συνάντηση μίας ώρας στο «Γ. Καλαφάτης» με τους Γιώργο Σίμο, Παναγιώτη Μπαρτζώκα. Δύο πρόσωπα που εργάστηκαν και στο παρελθόν στην «πράσινη» Ακαδημία κι ετοιμάζονται για τη μεγάλη… επιστροφή.

Οι δε πληροφορίες του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» αναφέρουν πως ο Σίμος (που ξεκίνησε ως προπονητής των Ακαδημιών το 2012 κι αποχώρησε το 2016 για να γίνει βοηθός προπονητή του Τζον Κάρβερ στην Ομόνοια) προορίζεται για τη θέση του αρχιπροπονητή όλων των τμημάτων της Ακαδημίας. Ητοι, υπεύθυνος σχεδιασμού κι εκτέλεσης αγωνιστικών προγραμμάτων, θέση για την οποία ο Νταμπίζας προόριζε τον περασμένο Νοέμβρη τον Γέσπερ Φρέντμπεργκ, αλλά δεν «ευδοκίμησε» ως συνεργασία, διότι ο Δανός έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του για οικογενειακούς λόγους. Το καλοκαίρι του 2017, ο 41χρονος σήμερα Σίμος (που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του απ’ την Ακαδημία του Παναθηναϊκού κι έχει ένα επιπλέον «δέσιμο» με τα τμήματα υποδομής) εργάστηκε ως προπονητής στην Κ20 της ΑΕΚ κι αποχώρησε, όταν έφυγε αντίστοιχα ο Γιάννης Σαμαράς απ’ τη τεχνική διεύθυνση των Ακαδημιών της ΑΕΚ.

Ο δε Μπαρτζώκας θα αναλάβει θέση προπονητή τερματοφυλάκων στα ανώτερα ηλικιακά κλιμάκια της Ακαδημίας, ενώ προ των πυλών της επιστροφής στον Παναθηναϊκό είναι κι ο Χουάν Ρότσα, για τον οποίο το ethnos.gr και το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» είχαν αποκαλύψει πως ο Νταμπίζας ετοιμάζεται να του δώσει σημαντικό πόστο στην Ακαδημία (ασχέτως εάν είχε διαψευστεί τότε). Το πόστο αυτό δεν θα έχει να κάνει με προπονητική, αλλά με την αναδιοργάνωση όλου του τμήματος σκάουτινγκ, με τον «Ινδιάνο» να παίρνει ρόλο «chief scout» και να συμμετέχει και σε υποθέσεις σκάουτινγκ που αφορούν την πρώτη ομάδα!

Γιώργος ΣίμοςΠαναγιώτης ΜπαρτζώκαςποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΝίκος Νταμπίζας