Αθλητισμός|19.06.2019 18:58

Αλλαγή στον μπασκετικό ΠΑΟΚ: Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι υποχρεώσεις

Θοδωρής Φελάνης

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε κατά αρχήν συμφωνία με τον Γιώργο Καραμάνο και τους συνεργάτες του για την ανάληψη του μάνατζμεντ του Δικεφάλου. Ωστόσο είναι πολλά τα βήματα που πρέπει ακόμη να γίνουν μέχρι ο 51χρονος επιχειρηματίας να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στην ΚΑΕ.

Το επόμενο διάστημα ο μπασκετικός ΠΑΟΚ  θα συγκαλέσει γενική συνέλευση προκειμένου να παραιτηθεί η νυν διοίκηση πρωτοδικείου και ακολούθως να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για τον ορισμό νέας υπηρεσιακής διοίκησης στην οποία -όπως αναφέρουν πληροφορίες- θα μετέχουν και εκπρόσωποι του κ. Καραμάνου.  Το θέμα της εμπλοκής ή όχι του Μπάνε Πρέλεβιτς στη νέα διοίκηση δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πλήρως.

Στη συνέχεια, η νέα τάξη πραγμάτων στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος υποσχέσεων που έχουν δοθεί στις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Αυτές οι υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν, έχουν να κάνουν με οφειλές προς την εφορία προκειμένου η ΚΑΕ να αποκτήσει φορολογική ενημερότητα, προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να έχει και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ θα πρέπει να καλυφθεί κι ένα μέρος χρημάτων απέναντι σε παίκτες από τη σεζόν 2018-19. Όλα αυτά, μαζί με την εγγυητική τραπέζης είναι στοιχεία απαραίτητα για να συμπληρωθεί ο φάκελος που θα κατατεθεί στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ο κ. Καραμάνος και οι συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καραμάνος εμφανίσθηκε στη διάρκεια των συναντήσεων με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ αισιόδοξος και αποφασισμένος να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναμόρφωση του Δικεφάλου. Μένει να φανεί και στην πράξη αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που δημιουργεί η παρουσία στου στην ομάδα.

Σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά, σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Βασίλη Φραγκιά ανέφερε ο ίδιος στους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ μετά από συναντήσεις που είχε, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία και με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

ΠΑΟΚBasket LeagueΓιώργος Καραμάνοςμπάσκετ