Αθλητισμός|25.06.2019 00:58

ΑΕΚ: «Τελειώνει» με Ζεράλδες, ψάχνεται και εκτός Πορτογαλίας για χαφ

Σταύρος Καζαντζόγλου

Η επιστροφή του Ογκνιεν Βράνιες στην ΑΕΚ έδωσε ώθηση στο μεταγραφικό σχεδιασμό και φαίνεται πως ακόμα και σήμερα (19/6) παίρνει σειρά ο Ζεράλδες. Στην ΑΕΚ θεωρούν τελειωμένη και την απόκτηση του Ζεράλδες από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η ΑΕΚ ήθελε να θέσει οψιόν αγοράς στο δανεισμό του παίκτη, αλλά οι Πορτογάλοι δεν συζητούσαν για τίποτε λιγότερο από 7 εκατ. ευρώ. Με δεδομένη την επιμονή του Καρντόσο για την απόκτηση του 24χρονου χαφ, η συμφωνία θα κλείσει άμεσα, με τον Ζεράλδες να υπογράφει πρώτα ανανέωση με τη Σπόρτινγκ.

Αντίθετα, αρνητικά εξελίσσονται τα πράγματα για τον Φάμπιο Μάρτινς. Σα να μην έφταναν στην ΑΕΚ οι δυσκολίες στη διαπραγμάτευση με την Μπράγκα, εσχάτως ανακύπτει και διάθεση του Πορτογάλου ακραίου να παραμείνει στη χώρα του για προσωπικούς λόγους. Ετσι, η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να στραφεί σε άλλες επιλογές για το αριστερό άκρο της επίθεσης, με στόχο να έχει κλείσει παίκτη πριν το ταξίδι της προετοιμασίας.

Πέραν του χαφ, οι «κιτρινόμαυροι» κινούνται παράλληλα για την απόκτηση κεντρικού χαφ. Η πορτογαλική αγορά συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις επιλογές των Λυμπερόπουλου, Καρντόσο, αλλά δεν αφορά πλέον μόνο παίκτες που αγωνίζονται στην Ιβηρική, αλλά και έξω από τα σύνορα της πατρίδας τους.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος ιταλικών ομάδων και ειδικά της Ρόμα για τον Μπάρκα. Στην ΑΕΚ δεν έχουν κάποια επίσημη κρούση, παρά μόνο ενημέρωση μέσω ατζέντηδων. Εάν η πρόταση υπερβαίνει τα 6-7 εκατ. ευρώ, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να υπάρξει συμφωνία.

Μιγκέλ ΚαρντόσοΦάμπιο ΜάρτινςΦρανσίσκο Τσίκο ΖεράλδεςποδόσφαιροΑΕΚ