Αθλητισμός|19.06.2019 11:48

Ο Μέσι θέλει Νεϊμάρ και η Μπαρτσελόνα... δίνει Γκριεζμάν στην Παρί!

Newsroom

Στόμα έχει και μιλιά… επίσης! Ο Λιονέλ Μέσι είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς της Μπαρτσελόνα και, όπως συμβαίνει με τέτοιους ποδοσφαιριστές, έχει (εμμέσως) λόγο και στα μεταγραφικά της ομάδας του. Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais», ο Αργεντινός σούπερ σταρ ζήτησε από τον πρόεδρο της Μπάρτσα, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, την επιστροφή του Νεϊμάρ, τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν δείχνει διατεθειμένη να παραχωρήσει, μόλις δύο χρόνια μετά την απόκτησή του.

Ο Μέσι συνεργάστηκε άψογα για τέσσερα χρόνια με τον Νεϊμάρ και θεωρεί ότι η επιστροφή του, παρ’ ότι στον σύλλογο νιώθουν ότι τους κορόιδεψε, θα δώσει νέα ώθηση στην ομάδα, ειδικά στην προσπάθειά της να κατακτήσει το Champions League, για πρώτη φορά από το 2015.

Αντάλλαγμα ο… Γκριεζμάν!

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Μέσι ειδικότερα και τα αποδυτήρια των «Μπλαουγκράνα» γενικότερα, προτιμούν τον Νεϊμάρ, τον οποίο ήδη γνωρίζουν, από τον Αντουάν Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος επιθετικός φέρεται να έχει δώσει προ πολλού τα χέρια με την Μπαρτσελόνα, ώστε να μετακομίσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης μετά την 1η Ιουλίου, όταν και η ρήτρα αποδέσμευσής του θα πέσει από τα 200 στα 120 εκατομμύρια ευρώ.

Η Μπάρτσα, σύμφωνα με την «El Pais», σκέφτεται να συμπεριλάβει στην «επιχείρηση Νεϊμάρ» τον Γκριεζμάν, προσφέροντάς τον στην Παρί, παρ’ ότι βεβαίως ο παίκτης ανήκει ακόμα στην Ατλέτικο.

Οι Καταλανοί φέρεται να έχουν συμφωνία με τον «Γκρίζι» από τον Μάρτιο, η οποία προβλέπει την μεταγραφή του από την 1η Ιουλίου και μετά, αλλά και τις (αρκετά πεσμένες, σε σχέση με την ατλέτικο) ετήσιες αποδοχές του.

Τον τελευταίο λόγο, σε αυτή την περίπτωση, θα έχει ο Γκριεζμάν, ο οποίος δεδομένα θα ζητούσε καλύτερους προσωπικούς όρους από την Παρί, χωρίς να είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο να παίξει στο πλευρό του Κιλιάν Μπαπέ, με τον οποίο συνεργάζεται άψογα στην Εθνική Γαλλίας.

Σπίτι στην Βαρκελώνη

Ο Νεϊμάρ, ο οποίος επανειλημμένως φέρεται να έχει αυτό – προταθεί στην Μπαρτσελόνα, θα έπρεπε να δεχθεί σημαντική μείωση των αποδοχών του, οι οποίες στην Παρί φτάνουν τα 36,8 (!) εκατομμύρια ευρώ.

Συν τοις άλλοις, θα έπρεπε να αποσύρει την καταγγελία εις βάρος της Μπαρτσελόνα, μέσω της οποίας ζητάει την δεύτερη δόση ενός πριμ ανανέωσης που θεωρεί ότι του αναλογούσε όταν έφυγε από τον σύλλογο. Ενα ποσό της τάξεως των τριάντα εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα, πάντως, με τον ισπανικό τηλεοπτικό σταθμό «Gol TV», ο Νεϊμάρ και η οικογένειά του έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον ιδιοκτήτη του παλιού του σπιτιού στην Βαρκελώνη, γιατί ψάχνουν ξανά σπίτι στην καταλανική πρωτεύουσα.

T

Δεν είναι ξεκάθαρο, βεβαίως, αν αυτό γίνεται γιατί θέλει να εγκατασταθεί εκ νέου στην Βαρκελώνη όταν επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα, γιατί θέλει να πάει για το καλοκαίρι ή γιατί θέλει να επενδύσει σε μια μόνιμη κατοικία στην πόλη. Ο ιδιοκτήτης, πάντως, ξεκαθάρισε στην πλευρά του «Νέι» ότι, αν θέλει το σπίτι, θα πρέπει να είναι με αγορά και όχι με ενοικίαση.

Λιονέλ ΜέσιποδόσφαιροΜπαρτσελόναΝεϊμάρΠαρί Σεν ΖερμένΑντουάν Γκριεζμάν