Αθλητισμός|19.06.2019 09:41

Κλήρωση Champions League: Περιμένει Αϊντχόφεν ή Πλζεν ο Ολυμπιακός

Newsroom

Η (ομολογουμένως δύσκολη) προσπάθεια του Ολυμπιακού να βρεθεί στους ομίλους του Champions League μέσα από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, θα βιώσει σήμερα Τετάρτη (19/6, 13:00) το πρώτο της κεφάλαιο, με την κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου, στα γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «Ερυθρόλευκοι», οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στην περυσινή Superleague, πέντε βαθμούς πίσω από τον Πρωταθλητή (και Κυπελλούχο) ΠΑΟΚ, γνωρίζουν εδώ και εβδομάδες ότι οι πιθανοί τους αντίπαλοι είναι δύο: Η ολλανδική Αϊντχόφεν και η τσέχικη Βικτόρια Πλζεν.

Η κατάκτηση του Europa League από την Τσέλσι «άδειασε» μια θέση στους ομίλους του Champions League, αφού οι «Μπλε» του Λονδίνου είχαν εξασφαλίσει το εισιτήριο μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Λιόν, λοιπόν, ευτύχησε να πάει απευθείας στους ομίλους και να αποφύγει την (πάντα επικίνδυνη) διαδικασία των προκριματικών, με την τουρκική Μπασακσεχίρ και την αυστριακή ΛΑΣΚ Λιντς να… προβιβάζονται από τον δεύτερο, στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Αυτή η εξέλιξη, άφησε Βασιλεία και Ολυμπιακό ως «ισχυρούς», βάσει του συντελεστή τους, με Αϊντχόφεν και Βικτόρια Πλζεν να είναι (θεωρητικά και βάσει συντελεστή) οι «ανίσχυροι». Οι αγώνες του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο είναι προγραμματισμένοι για τις 23 – 24 Ιουλίου (οι πρώτοι) και για 30 – 31 του ίδιου μήνα (οι ρεβάνς).

Εκτός από την κλήρωση του Ολυμπιακού, θα λάβει χώρα και αυτή του δεύτερου προκριματικού γύρου στο μονοπάτι των πρωταθλητών, η οποία ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, αφού από αυτή θα προκύψει ο αντίπαλός της στον τρίτο. Η κλήρωση του «Δικεφάλου», όμως, θα γίνει στις 22 Ιουλίου, όταν και θα μάθει το ζευγάρι από το οποίο θα βγει ο αντίπαλός του.

Δείτε ΕΔΩ την κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League στον δρόμο των πρωταθλητών, η οποία έγινε χθες Τρίτη (18/6).

ΟλυμπιακόςποδόσφαιροChampions Leagueκλήρωση