Αθλητισμός | 20.06.2019 02:36

Copa America: Ο Ζαπάτα έστειλε στους «8» την Κολομβία (vids)

Newsroom

Μετά από την ονειρική πρεμιέρα και το 2-0 επί της Αργεντινής, η Κολομβία δεν θα μπορούσε να αφήσει να πάει χαμένη η πρώτη ευκαιρία για πρόκριση στην οκτάδα του 46ου Copa America.

Η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ βρήκε απέναντί της ένα σκληροτράχηλο Κατάρ το οποίο, μετά το 2-2 της πρεμιέρας κόντρα στην Παραγουάη, πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι του και κόντρα στους (σαφώς ποιοτικότερους) «Καφετέρος».

Η Κολομβία είχε κατοχή της μπάλας που άγγιζε το 70%, έκλεισε στα καρέ της την πρωταθλήτρια Ασίας του Ισπανού Φέλιξ Σάντσεθ Μπας και, παρά τις χαμένες της ευκαιρίες, δεν σταμάτησε ποτέ να ψάχνει το γκολ.

Αυτό ήρθε εντέλει στο 86ο λεπτό με «χρυσό» σκόρερ τον Ντουβάν Ζαπάτα. Ο επιθετικός της Αταλάντα, ο οποίος την φετινή σεζόν οδήγησε την ομάδα του Μπέργκαμο στην παρθενική της πρόκριση στους ομίλους του Champions League, εκμεταλλεύτηκε μια καταπληκτική ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες με το εξωτερικό του ποδιού και με κεφαλιά νίκησε τον απροσπέλαστο μέχρι εκείνο το σημείο Σαάντ Αλ Σιμπ, αποδίδοντας ποδοσφαιρική δικαιοσύνη για μια από τις καλύτερες, με διαφορά, ομάδες της φετινής διοργάνωσης.

Το γκολ – πρόκριση της Κολομβίας

Ο διαιτητής Αλέξις Ερέρα από την Βενεζουέλα βρέθηκε δύο φορές κοντά στο να δείξει πέναλτι υπέρ της Κολομβίας, αλλά αφού συμβουλεύτηκε το VAR, δεν έδειξε (ορθώς) την άσπρη βούλα.

T

T

Η Κολομβία, εντέλει, δεν χρειάστηκε πέναλτι για να λυγίσει το Κατάρ, έφτασε τους έξι βαθμούς και πλέον θέλει να σφραγίσει την πρωτιά του δεύτερου ομίλου, στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Παραγουάη (Κυριακή 23/6, 22:00).

Το Κατάρ, το οποίο πάλεψε μέχρι τέλους για την ισοφάριση, έμεινε στον έναν βαθμό και θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στην Αργεντινή (Κυριακή 23/6, 22:00), ώστε να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ηδη, πάντως, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Copa AmericaΕθνική ΚολομβίαςποδόσφαιροΕθνική Κατάρ