Αθλητισμός|20.06.2019 10:41

Παναθηναϊκός: Πλησιάζει προς το «ναι» και ο Εμάνουελ Ινσούα!

Κώστας Γουλής

Το γεγονός πως το τελευταίο 15ήμερο οι πληροφορίες και οι ειδήσεις γύρω απ’ τις ανανεώσεις των συμβολαίων στον Παναθηναϊκό, δεν περιλαμβάνουν (και) το όνομα του Εμάνουελ Ινσούα, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως υπήρξε… αρνητική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση με τους «πράσινους».

Τουναντίον, η υπόθεση του 27χρονου μπακ εξελίσσεται σταθερά καλά το τελευταίο διάστημα, με τις συζητήσεις ανάμεσα στην πλευρά του Αργεντινού και το Νίκο Νταμπίζα να συνεχίζονται (σχεδόν) επί καθημερινής βάσεως, «γεφυρώνοντας» την απόσταση που υπήρχε στο οικονομικό. Ο «Μάνο» δείχνει ολοένα και πιο «ζεστός» στην προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του έως το 2022 και το ζητούμενο είναι να βρεθεί η «χρυσή τομή», ως προς τις απολαβές του. Με πιθανότερο ποσό «εκκίνησης» του νέου συμβολαίου τις 280.000€ και κλιμακωτή αύξηση ανά έτος. Την ίδια στιγμή οι «πράσινοι» θέλουν να ανεβάσουν στα 3 εκατ. €  τη ρήτρα που υπάρχει στο «τρέχων» συμβόλαιό του (η σημερινή ρήτρα είναι στα 2 εκατ. €) κι όλα θα ξεκαθαρίσουν στο ραντεβού που θα γίνει με τον Αργεντινό και τον αδερφό του (κι ατζέντη του) Μασιμιλιάνο, στο τέλος του μήνα με το που επιστρέψει ο παίκτης στην Ελλάδα απ’ τις διακοπές του.

Επιβεβαίωση από Σκοτία

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της σκοτσέζικης «Sun» το απόγευμα της Τετάρτης (19/6) επιβεβαίωσε απόλυτα το ρεπορτάζ του ethnos.gr και του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» για το ταξίδι του Νταμπίζα τον Μάιο στη Σκοτία για τον τελικό Κυπέλλου και το «τσεκάρισμά» του στον 20χρονο αριστερό winger της Σέλτικ, Μίκι Τζόνστον και τον 30χρονο διεθνή Καμερουνέζο μέσο Αρνόντ Ντζουμ (ελεύθερος πλέον απ’ τη Χαρτς). Το ίδιο δημοσίευμα τονίζει πως ο Νιλ Λένον έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον νεαρό εξτρέμ, όμως η πληθώρα ακραίων που έχει στο ρόστερ της Σέλτικ, οδηγεί τον Τζόνστον στην πόρτα του… δανεισμού. Ομάδες απ’ τη Σκοτία και την Αγγλία τον έχουν στο στόχαστρο, με τη «Sun» να αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει ήδη πρόταση δανεισμού.

Ολλανδία, Αγιαξ, Μπεσίκτας

Μετά το φιλικό της 17ης Ιουλίου με τη Φέγενορτ στο «De Kuip» του Ρότερνταμ (9 μ.μ.), ο Παναθηναϊκός φίξαρε άλλα τρία παιχνίδια στην περίοδο της παραμονής του στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του. Οι «πράσινοι» θα παίξουν ακόμα με τη βελγική Μπέρσχοτ (20/7, 8 μ.μ., «Olympisch Stadion» Αμβέρσα), την ολλανδική Φένλο (27/7, 6 μ.μ. «De Koel») και με τη Μπρέντα (30/7, 9 μ.μ., «Rat Verlegh»). Από εκεί και πέρα γίνεται προσπάθεια (με λίγες πιθανότητες) για να κλειστεί ακόμη ένα μεγάλο φιλικό με τον Αγιαξ στις 23 ή 24 Ιουλίου, ενώ οι «πράσινοι» είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Μπεσίκτας για φιλικό στις 10 Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, εντός της Πέμπτης (20/6) αναμένεται να καταβληθεί στους ξένους του Παναθηναϊκού (πλην Ινσούα που έχει ήδη εξοφληθεί) το οφειλόμενο, υπόλοιπο 60% της δόσης Φεβρουαρίου.

Νίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΕμάνουελ ΙνσούαποδόσφαιροSuperLeague