Αθλητισμός|21.06.2019 11:41

Παναθηναϊκός: Η τελευταία απόπειρα του Νταμπίζα να «ψήσει» τον Ρόμπερτς

Κώστας Γουλής

Τον παρακολουθεί και τον «κυνηγάει» εδώ και μήνες. Πολύ πριν δει το όνομά του το φως της δημοσιότητας στο «πράσινο» ρεπορτάζ απ’ το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» στις 26 Μαρτίου. Για τον Νίκο Νταμπίζα, ο Κάλουμ Ρόμπερτς είναι μία ευκαιρία που αξίζει πολλά και δεν πρέπει να χάσει ο («μνημονιακός») Παναθηναϊκός. Και σκοπεύει να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητές του για να τον «ντύσει» στα «πράσινα».

Από το πρώτο δεκαπενθήμερο Μαΐου, όταν έκανε συνεχόμενα ταξίδια στην Αγγλία για να τον δει στα τελευταία παιχνίδια του με την U23 της Νιούκαστλ και να του παρουσιάσει το πλάνο του, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού», έδωσε στον 22χρονο winger «χώρο» και χρόνο για να σκεφτεί.

Γνωρίζει άλλωστε, πως ο Παναθηναϊκός μειονεκτεί έναντι των «ανταγωνιστών» στο οικονομικό, αλλά μπορεί να προσφέρει στον Ρόμπερτς κάτι που ουδείς απ’ τους έτερους «ενδιαφερόμενους» μπορεί να του το εγγυηθεί: Θέση βασικού και δυνατότητα εξέλιξης, για το επόμενο βήμα. Ο Ρόμπερτς δεν έχει βρει κάτι που να τον καλύπτει απόλυτα κι ο Νταμπίζας, (προ)ετοιμάζει την τελευταία κίνησή του για να τον «ψήσει». Με ακόμη ένα ταξίδι τις επόμενες μέρες στην Αγγλία, για να μιλήσει με τον νεαρό Αγγλο και τον ατζέντη του και να τον πείσει να αποδεχθεί την πρόταση του Παναθηναϊκού.

Ως εναλλακτικές στη λίστα με τους εξτρέμ, εξακολουθούν να «παίζουν» οι Σκοτσέζοι Μίκι Τζόνστον και Λούις Μόργκαν, τους οποίους η Σέλτικ παραχωρεί με δανεισμό, ενώ ο Νταμπίζας κρατάει ανοικτή τη… γραμμή και με τον Γιάννη Φετφατζίδη, για τον οποίο είναι «ζεστός» ο Δώνης, αν και η απόσταση στο οικονομικό προς το παρόν είναι μεγάλη.

Το πρωί της Πέμπτης (20/6) ο Παναθηναϊκός κατέβαλε στους Μουνιέ, Αλτμαν, Μακέντα, Γιόχανσον (όχι όμως και τον Κουλιμπαλί) το οφειλόμενο 60% της δόσης Φεβρουαρίου και πλέον η τελευταία εκκρεμότητα της διοίκησης για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, είναι η δόση Μαΐου, για την οποία υπάρχει πλάνο πληρωμής ως τις 2-3 Ιουλίου (πριν την έναρξη της προετοιμασίας).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΚάλουμ ΡόμπερτςΝίκος Νταμπίζας