Αθλητισμός|21.06.2019 08:38

Ετσι ανακάλυψε ο Νταµπίζας τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη!

Κώστας Γουλής

Μέχρι (και) το σαββατιάτικο παιχνίδι µε τον Πανιώνιο, που κρίθηκε µε την «κανονιά» (αλά... Σεϊταρίδη µε τη Μάντσεστερ) του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, ελάχιστοι γνώριζαν πολλά για το «who is who» του 21χρονου αριστεροπόδαρου Κατερινιώτη. Της πιο «αθόρυβης» αλλά και εντυπωσιακά «value for money» καλοκαιρινής µεταγραφής του Παναθηναϊκού.

Αρχισε την καριέρα του στον ΜΑΣ Καλλιθεακό της Κατερίνης και το 2010 µπήκε στην Elite Ακαδηµία της Αρσεναλ στην Ελλάδα. Τέσσερα χρόνια µετά υπέγραψε διετή υποτροφία (σαν εκπαιδευτικό συµβόλαιο) και ταξίδεψε στο Λονδίνο για να µπει στην ακαδηµία της αγγλικής οµάδας. Ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέµ, όµως στην πορεία έµαθε να παίζει και λίγο πιο πίσω, συµµετέχοντας σε παιχνίδια της Αρσεναλ στο UEFA Youth League και στην U21 Premier League. 

Εκεί έµεινε µέχρι τον Αύγουστο του 2016 και, παρότι η Αρσεναλ δεν του έδωσε επαγγελµατικό συµβόλαιο, συνέχισε την προσπάθειά του στη Β’ οµάδα της Μπρέντφορντ της League One. Σύντοµα ανέβηκε στην πρώτη οµάδα, έπαιξε ως αλλαγή σε αγώνα µε τη Γουλβς και τον Μάρτιο του 2017 υπέγραψε διετές επαγγελµατικό συµβόλαιο. Τον Ιανουάριο του 2018 δόθηκε δανεικός για έξι µήνες στην Τσέλτεναµ, όµως λίγους µήνες αργότερα ήρθε η µεγάλη ευκαιρία: επαναπατρισµός για τον Παναθηναϊκό!

Μολονότι οι περισσότεροι αγνοούσαν την ποδοσφαιρική «ύπαρξή» του, ο Νίκος Νταµπίζας είχε τον 21χρονο στο µπλοκάκι του από το 2016, επί των πρώτων ηµερών του ως τεχνικός διευθυντής της Οµόνοιας. Εκείνη την περίοδο ο «Ντάµπι» είχε αναπτύξει στενές σχέσεις µε την Αρσεναλ, κάνοντας πολυήµερο ταξίδι στο Λονδίνο, όπου γνωρίστηκε (και) µε τους ανθρώπους της Ακαδηµίας U23 και είδε για πρώτη φορά στο γήπεδο τον 19χρονο τότε Χατζηθεοδωρίδη. Προσπάθησε, µάλιστα, να τον πάρει στην Οµόνοια, ωστόσο ο µικρός προτίµησε να παλέψει και άλλο για το αγγλικό όνειρό του. Φέτος, στην καλοκαιρινή αναζήτηση για µπακάπ του Ινσούα, ο «µικρός» ήταν η πρώτη επιλογή, υπογράφοντας 3ετές συµβόλαιο. Με µηδενικό κόστος, αφού για την «ελευθερία» του η Μπρέντφορντ κράτησε µόνο το 30% σε µελλοντική µεταπώλησή του.

Σε πέντε αγώνες µε το «τριφύλλι» µετρά ήδη δύο γκολ. Το πιο σηµαντικό, όµως, είναι ότι εξελίσσεται σε «πολυεργαλείο» στα χέρια του ∆ώνη, παίζοντας σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Με µεγάλο ποδοσφαιρικό «θράσος», άγνοια κινδύνου και πίστη στην οµάδα, όπως φάνηκε και στις δηλώσεις του στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ»: «∆ιαθέτουµε παίκτες µε σπουδαίες ικανότητες. ∆εν έχουµε να φοβηθούµε κάτι στα ντέρµπι που έρχονται. Σε κάθε µατς δίνουµε το 100%. Θα συνεχίσουµε µε αυτήν τη λογική και όπου µας πάει» 

Νίκος ΝταμπίζαςΠαναθηναϊκόςΗλίας Χατζηθεοδωρίδης