Αθλητισμός|24.06.2019 17:36

Παναθηναϊκός: «Καίγονται» για ενίσχυση στην... άδεια μεσαία γραμμή

Κώστας Γουλής

Ο Γιώργος Δώνης επιστρέφει τη Δευτέρα (24/6) στην Αθήνα μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του και θα συναντηθεί εκ νέου με τον Νίκο Νταμπίζα για να συζητήσουν την πορεία των επαφών γύρω απ’ τις ανανεώσεις και (κυρίως) τις μεταγραφικές κινήσεις του «τριφυλλιού».

Με δεδομένη την αποχώρηση του Κάτσε και την ενημέρωση στους Τζανδάρη και Στάικο πως δεν υπολογίζονται για το ρόστερ της επόμενης σεζόν (ο δεύτερος θα δοθεί δανεικός), εκείνο που «καίει» σε πρώτο βαθμό είναι η ενίσχυση στη «λειψής» μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, όπου έχουν απομείνει οι Κουρμπέλης, Χρ. Δώνης κι ο «άγουρος» Αθανασακόπουλος.

Πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση ο Νταμπίζας έχει επικεντρωθεί στην απόκτηση ενός σκληροτράχηλου αμυντικού χαφ κι ενός πιο ψηλού και δημιουργικού -box-to-box μέσου. Προ ημερών μάλιστα, προσέγγισε και τη Μπράγκα, για τον δανεισμό του Αλεφ που αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν δανεικός στην ΑΕΚ. Το φαβορί ωστόσο, για την απόκτηση του Βραζιλιάνου είναι πλέον ο ΑΠΟΕΛ, που του καλύπτει ένα ποσό 300.000€ (με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το 2020 απ’ το πορτογαλικό κλαμπ), τη στιγμή που το «ταβάνι» των «πράσινων» έφτανε τις 220.000€. Η επιθυμία του Δώνη κι ο στόχος του Νταμπίζα, είναι να κλείσουν οι δύο πρώτες μεταγραφές της ομάδας πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Ολλανδία (15/7) και σύντομα αναμένονται εξελίξεις με τον ένα χαφ και τον έναν εξτρέμ. Για την τελευταία θέση (εξτρέμ) παραμένει σε πρώτο πλάνο το όνομα του 22χρονου Αγγλου, Κάλουμ Ρόμπερτς (ελεύθερος απ’ τη Νιούκαστλ), ενώ στη λίστα βρίσκονται και οι νεαροί Σκοτσέζοι Μόργκαν και Τζόνστον της Σέλτικ.

Τέλος, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να «κλειδώσει» η συμφωνία με την πλευρά του Γιάννη Μπουζούκη για νέο συμβόλαιο ως το 2022.

Γιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκόςΚάλουμ ΡόμπερτςΓιάννης ΜπουζούκηςΝίκος ΝταμπίζαςSuperLeague