Αθλητισμός|25.06.2019 21:10

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Το αφιέρωμα του OPEN TV στον «ήρωα» από τα Σεπόλια (vids)

Newsroom

Την ώρα που ολόκληρος ο μπασκετικός πλανήτης υποκλίνεται στο μεγαλείο του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο, το Open TV πραγματοποίησε οδοιπορικό στις γειτονιές που πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Σεπόλια και συνομίλησε τόσο με τον Γιάννη Τζήκα, που ήταν ο άνθρωπος που τον «αγκάλιασε» στις δύσκολες στιγμές του.

«Όλη η Ελλάδα αισθάνθηκε χαρά και συγκίνηση καθώς αυτό το παιδί διαφημίζει την Ελλάδα. Εγώ συγκινήθηκα λίγο παραπάνω απ' ότι οι άλλοι» τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι «την τελευταία φορά που ήρθε στην Ελλάδα, τους έκανα το τραπέζι. Αυτό το παιδί δούλεψε πάρα πολύ στη ζωή του. Είναι μεθοδικός, συνεσταλμένος και ευγενάστατος. Πίστευε ότι κάποτε θα φτάσει στο NBA».

Αναφερόμενος στις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας Αντετοκούνμπο είπε ότι «οι άνθρωποι δεν είχαν να φάνε». Παράλληλα περιέγραψε ένα περιστατικό όταν ο Γιάννης ήταν 13 χρονών. «Ήρθε στο μαγαζί μαζί με τον αδερφό του και του λέει η γυναίκα μου του είπε "έλα να βγούμε μία φωτογραφία γιατί όταν μεγαλώσεις θα μας ξεχάσεις". Τότε εκείνος γύρισε και της είπε ότι όπου και αν πάω θα σας στέλνω πρόσκληση να έρχεστε». 

Στο Open TV μίλησε και ο Σπύρος Βελληνιάτης. Ήταν εκείνος που μύησε τον «Greek Freak» στα μυστικά της πορτοκαλί μπάλας. «Ο Γιάννης για 1,5 χρόνο δεν ήθελε να παίξει μπάσκετ. Μου έλεγε "coach" πότε θα με πας να παίξω ποδόσφαιρο;" Περίμενα κάποια στιγμή να έρθει η πρώτη του επιτυχία. Όταν άρχισε να μαθαίνει τα βασικά, κατάλαβε ότι το μέλλον του ήταν το μπάσκετ» συμπλήρωσε ο Σπύρος Βελληνιάτης.

Ακόμη ο Δημήτρης Νυκτέρης, γυμναστής του 53ου Λυκείου Αθηνών μιλώντας στο Open TV είπε ότι «όταν χτυπούσε το κουδούνι για διάλειμμα και ενώ εγώ βρισκόμουν στο γήπεδο και μάζευα τις μπάλες, έτρεχε μαζί με τον Θανάση και μου ζητούσαν μία μπάλα για να σουτάρουν, με λαχτάρα». 

Παράλληλα συνομίλησε με τον άνθρωπο που δημιούργησε το κοστούμι που φόρεσε ο Giannis το βράδυ της Δευτέρας και έγινε viral. O λόγος για τον σχεδιαστή Γιώργο Παπαδογάμβρο από την Μεσσηνία, που διαθέτει το δικό του κατάστημα στην Κηφισιά, ντύνει συχνά αθλητές και celebrities και είναι φίλος με την οικογένεια Αντετοκούνμπο.

«Δεν πίστευα ότι θα γίνει τόσος ντόρος. Ήθελα να βάλω ένα ελληνικό στοιχείο στο ρούχο. Ο Γιάννης μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Αυτόν και τον αδερφό του, τον Θανάση τους γνώρισα όταν ήταν πιο μικροί και από τότε υπήρχε μία πολύ καλή σχέση. Δεν είναι καθόλου ψεύτικοι. Είναι αληθινοί. Ο Γιάννης εκεί που έχει φτάσει δεν ξέρω εάν το έχει καταλάβει.» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τα ρούχα μου, μ αρέσει να έχουν κάποιο ελληνικό στοιχείο» συμπλήρωσε.  

Οι συμπαίκτες του Γιάννη μιλούν για τον Greek Freak

Ο παίκτης του Προμηθέα, Χρήστος Σαλούστρος που αγωνιζόταν μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Φιλαθλητικό υπογράμμισε ότι «μας έλεγε ότι εγώ θα παίξω στο NBA. Όταν παίζαμε το NBA 2K μας έλεγε ότι σε λίγα χρόνια θα είμαι εκεί, θα με παίρνετε και θα σουτάρετε. Το ένιωθε, το πίστευε, το ήθελε και για την οικογένειά του και για τον ίδιο. Θεωρώ ότι έχει πολλά ακόμη να καταφέρει. Πιστεύω ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή του και θα φέρει ένα πρωτάθλημα».

Ο Νίκος Ζήσης, πρώην αρχηγός της Εθνικής Μπάσκετ σημείωσε ότι «είχα τον Γιάννη για αρκετό μέρος της προετοιμασίας και θυμάμαι την πρώτη φορά που ήμασταν μαζί στο δωμάτιο και μου έκανε εντύπωση όχι μόνο το πόσο μεγάλος, ψηλός και πόσο μεγάλο ταλέντο έχει, αλλά και το τι άνθρωπος είναι. Πέντε χρόνια μετά δεν μου φαίνεται τίποτα τυχαίο απ' όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή του. Χαίρομαι πολύ γι αυτόν και την οικογένειά του». 

«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση για έναν παίκτη που έχει παίξει στα ελληνικά γήπεδα, είναι Έλληνας και έχει καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο και να πάρει αυτό το βραβείο. Ένα παιδί το οποίο όλοι γνωρίζουμε, όπως και εμείς ακριβώς το ίδιο, έχουμε ξεκινήσει από χαμηλά, έχει φτάσει πάρα πολύ ψηλά και συνεχίζει να είναι ένα μικρό παιδί ακόμα, δουλεύει κάθε μέρα και το όνειρό του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα του NBA. Είναι ένα παιδί δουλευταράς, ανοιχτός σε όλους, κάνει την πλάκα του, δεν πιστεύω ότι αλλάζει κάτι» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γιάννης Μπουρούσης.

Δείτε τα βίντεο του OPEN TV:

MVPΜιλγουόκι ΜπακςGreek FreakμπάσκετΓιάννης ΑντετοκούνμποNBA