Αθλητισμός|26.06.2019 01:06

Ολυμπιακός: Εφτασε στην Ελλάδα ο Πορτογάλος αμυντικός Ρούμπεν Σεμέδο

Newsroom

Ηταν περιπετειώδης η διαδικασία απόκτησης του Ρούμπεν Σεμέδο από τον Ολυμπιακό αλλά όλα δείχνουν πως η κατάληξη της υπόθεσης θα έχει... happy end. Επειτα από δύο ανατροπές ο Πορτογάλος αμυντικός ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό των «ερυθρόλευκων». Αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (25/6) προκειμένου κατά τη διάρκεια της Τρίτης (26/6) να ολοκληρωθεί το βασικό σκέλος της μεταγραφής του από τη Βιγιαρεάλ στον Ολυμπιακό ούτως ώστε στη συνέχεια να ενσωματωθεί με την αποστολή των πειραιωτών που ήδη πραγματοποιεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στην Πολωνία.

Κατά την άφιξή του οπαδοί του Ολυμπιακού έσπευσαν να τον υποδεχτούν, να τον χαιρετήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί του και να τον αποθεώσουν, ενώ του φόρεσαν κι ένα ερυθρόλευκο κασκόλ. «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και ελπίζω να με βοηθήσει και το κλαμπ για να είμαι ο καλύτερος» δήλωσε ο χαμογελαστός Σεμέδο.

Το τελευταίο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της συμφωνίας (που ουσιαστικά αποτέλεσε και την αιτία του... παραλίγο ναυαγίου) προήλθε κυρίως από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας που δικαιούται 20% από τη μεταπώλησή του. Κι αφού ο Ολυμπιακός είχε συμφωνήσει τόσο με τον παίκτη όσο και με τη Βιγιαρεάλ, οι πιέσεις ασκήθηκαν κυρίως προς τον πορτογαλικό σύλλογο για να βρεθεί η χρυσή τομή.

Κι εν τέλει το deal έκλεισε, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ, με απευθείας αγορά του ποδοσφαιριστή από τη Βιγιαρεάλ που θα λάβει περίπου 4 εκατ. ευρώ (οι 900.000 θα καταλήξουν στη Σπόρτινγκ), ενώ το ισπανικό κλαμπ θα διατηρήσει και το 30% από τη μεταπώλησή του. Αλλωστε το «κίτρινο υποβρύχιο» προ δύο ετών είχε δαπανήσει περίπου 14 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Σεμέδο από την Σπόρτινγκ!

SuperLeagueΟλυμπιακόςΡούμπεν Σεμέδοποδόσφαιρομεταγραφές