Αθλητισμός|26.06.2019 09:30

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επέμενε στον Σεμέδο των 14 εκατ. ευρώ

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Αποτελεί μία από τις ακριβότερες αγορές στόπερ από πλευράς Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια είναι ο δεύτερος πιο ακριβός κεντρικός αμυντικός που αποκτά η ομάδα του Πειραιά με το κόστος να ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ έπειτα από τον Βέλγο Μπιόρν Ενγκελς, ο οποίος είχε κοστίσει 6 και έπιασε λιμάνι μετά τη μεταγραφή – ρεκόρ του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν (18 εκατομμύρια ευρώ).

Η κίνηση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία πρώτον επειδή ήταν η πρώτη –μακράν- επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς και δεύτερον επειδή οι αρμόδιοι του συλλόγου την πάλευαν εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, αλλά την έκλεισαν έγκαιρα, με το ξεκίνημα ουσιαστικά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Πολωνία. Εναν μήνα πριν από τις μάχες με τη Βικτόρια Πλζεν στον β’ προκριματικό του Champions League.

Γιατί όμως ο Πέδρο Μαρτίνς επέμενε τόσο πολύ για τον άσο της Βιγιαρεάλ; Κατ’ αρχήν δεν ήταν ο πρώτος κόουτς του Ολυμπιακού που τον ήθελε στην ομάδα. Είχε προηγηθεί με διαφορά τριών χρόνων ο συμπατριώτης του Μάρκο Σίλβα, ο οποίος τον υπολόγιζε και ως «κόφτη», μιας κι έχει αυτή τη δυνατότητα.

Στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη εκτιμούν ότι το timimgείναι ιδανικό για να απογειωθεί εκ νέου ο 25χρονος στόπερ, για τον οποίο η Βιγιαρεάλ «έσκασε» πριν από δύο χρόνια 14 εκατομμύρια στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι περιπέτειες που είχε με τη δικαιοσύνη και σύμφωνα με όσα γνωρίζουν στον Πειραιά έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αποτέλεσαν ουσιαστικά το διαβατήριο για να έρθει στην Ελλάδα, καθώς υπό άλλες συνθήκες πιθανότατα θα επέλεγε τη χώρα μας μόνο για διακοπές.

Είναι αμυντικός υψηλής ποιότητας, γρήγορος, με καλή τεχνική, προσωπικότητα, ικανός στο άμεσο παιχνίδι και στις έγκαιρες επεμβάσεις. Βλέπει γήπεδο, είναι ικανός στο build up από την άμυνα, έχει ευχέρεια και στον αέρα με μπόι 189 εκατοστά. Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά και το περσινό του καλό εξάμηνο στην Ρίο Αβε εκτιμά ότι θα προσαρμοστεί άμεσα και θα είναι έτοιμος να πάρει φανέλα βασικού από τα τέλη του επόμενου μήνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στον Ολυμπιακό θα βρει και τον παλιόφιλο Ποντένσε από την κοινή τους θητεία στα τμήματα υποδομής της Σπόρτινγκ, ο οποίος λέγεται ότι ήταν από τους πρώτους που μίλησε μαζί του για να του εξηγήσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να εξελιχθούν στο κατάλληλο σκαλοπάτι που θα τον οδηγήσει πάλι στην κορυφή. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο...

ΟλυμπιακόςποδόσφαιρομεταγραφέςΡούμπεν ΣεμέδοΠέδρο Μαρτίνς