Αθλητισμός|26.06.2019 19:32

Αντετοκούνμπο: Είμαι σαν τον... Θωρ και σηκώνω το σφυρί μου! (vid)

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Ο πλέον περιζήτητος άνθρωπος στο ΝΒΑ, ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μίλησε στην κάμερα των Μιλγουόκι Μπακς για τους επόμενους στόχους του. Ο Ελληνας σταρ ήταν σαφής για τη συνέχεια: «Το τρόπαιο που κατέκτησα είναι σίγουρα κίνητρο για την επόμενη σεζόν, προφανώς θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε φθάσει στους τελικούς, αλλά σίγουρα μου δίνει κίνητρο. Το πιστεύετε ή όχι, μετά το λόγο μου σκεφτόμουν ποια θα είναι η επόμενη φορά που θα πάω στο γυμναστήριο και θα δουλέψω το παιχνίδι μου, γιατί θέλω να είμαι εδώ και τη νέα χρονιά. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει το μεγαλύτερο έπαθλο, το χρυσό έπαθλο, το Λάρι Ο’ Μπράιαν.

Θα πάρει χρόνο, θέλει ημέρα με την ημέρα, αυτό έχω κάνει ολόκληρη τη ζωή μου κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Για την ώρα απολαμβάνω όσα γίνονται, αλλά θα είναι πολύ πιο γλυκά εάν πάμε στους τελικούς. Είμαι σαν τον Θωρ. Αυτό είναι το σφυρί μου. Σηκώνω το σφυρί μου… ναι, στην Ελλάδα όταν σηκώνεις ένα τρόπαιο σου λένε άξιος ή όταν παντρεύεσαι, αλλά δεν μπορώ να το πω εγώ για τον εαυτό μου».

Ο Γιάννης έκανε και μια σύντομη αναδρομή στο μεγάλο μπασκετικό ταξίδι της ζωής του: «Είναι απίστευτο συναίσθημα, είναι πολύ σκληρή δουλειά που απέδωσε. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Δεν ήταν μόνο τα έξι χρόνια που είμαι στους Μιλγουόκι Μπακς, ξεκίνησε όταν ήμουν 12 χρονών και ήταν η πρώτη φορά που έπιασα μπάλα του μπάσκετ.

Δόξα τω Θεώ, έχω σπουδαίους ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν και με πιστεύουν, όπως πιστεύω εγώ στον εαυτό μου κι αυτό το βραβείο είναι μόνο η αρχή. Το εννοώ. Θέλω να βελτιώνομαι ατομικά κι ελπίζω μαζί να βελτιώνω και την ομάδα μου και στα χρόνια που θα έρθουν να φέρουμε και το μεγάλο τρόπαιο».

Δείτε το χαρακτηριστικό video:

T

Γιάννης ΑντετοκούνμποNBAΜιλγουόκι ΜπακςGreek FreakMVPμπάσκετ