Αθλητισμός|27.06.2019 11:24

Παναθηναϊκός: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πήρε το τελευταίο «ΟΚ» και παρουσιάζει το πλάνο του

Κώστας Γουλής

Η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Τετάρτης (26/6), ήταν το κομμάτι του «παζλ» που έλειπε, για να κλείσει επιτυχώς ο κύκλος των επαφών και των «ναι στο Βοτανικό» απ’ όλους τους πολιτικούς φορείς, μετά τα ραντεβού που έκανε με τον Αλέξη Τσίπρα και το νέο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, πήρε το τελευταίο «ΟΚ» απ’ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δήλωσε πως θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις του το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Δ. Γιαννακόπουλου, φάνηκε στις τοποθετήσεις που έκανε εξερχόμενος των γραφείων της Πειραιώς: «Τα περισσότερα είχαν ειπωθεί και στη συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη. Ο δήμος είναι αυτός που έχει μεγαλύτερο ρόλο στο έργο. Εμεναν κάποια πράγματα, που έπρεπε να συζητηθούν και με τον κ. Μητσοτάκη, ως εν δυνάμει κυβέρνηση. Άκουσα αυτά που ήθελα να ακούσω. Λάβαμε τις δεσμεύσεις ότι όλα θα πάνε καλά και είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα προχωρήσει. Ελπίζουμε όσα ακούσαμε να γίνουν πράξη και μετά τις εκλογές. Προσπαθώ να δημιουργηθεί μια Παναθηναϊκή πολιτεία, μία κοινή στέγη. Είναι ο μόνος τρόπος ώστε ο Παναθηναϊκός να είναι αυτάρκης, αυτόφωτος και αυτοχρηματοδοτούμενος. Επειδή όμως έχουμε καεί με το "Athens Alive" κι άλλες περιπτώσεις, είμαι υπερβολικά συγκρατημένος».

Η ολοκλήρωση των επαφών με τις πολιτικές ηγεσίες, ανοίγει ένα άλλο μεγάλο «κεφάλαιο»: Αυτό της «επόμενης ημέρας», συνολικά για τον σύλλογο, το οποίο σκοπεύει να αναλύσει στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής (28/6, 11 π.μ.) στην αίθουσα Τύπου, του ποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ. Κίνηση που επίσης έχει τη σημειολογία της, ως προς τον «τόπο» που επέλεξε να μιλήσει ο ίδιος.

Για πολλούς, η συγκεκριμένη συνέντευξη είναι ίσως η σημαντικότερη της τελευταίας δεκαετίας στον Παναθηναϊκό, καθώς εκτός απ’ τον Βοτανικό και την επικαιρότητα του μπάσκετ και του Ερασιτέχνη, ο Δ. Γιαννακόπουλος αναμένεται να «ακουμπήσει» και την ΠΑΕ. Για την οποία μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως (προ)ετοιμάζει εδώ και καιρό (μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας) νέα κίνηση. Με αναζήτηση δυνατών «συμπαικτών» για οικονομική στήριξη στο εγχείρημα κι ένα μοντέλο (αρχικά μέσω μάνατζμεντ), στο οποίο θα έχει «συμμετοχή» κι ο κόσμος.

Όλα αυτά βεβαίως θα ξεκαθαρίσουν μια και καλή απ’ τον ίδιο το πρωί της Παρασκευής, μέσω των απαντήσεών του, σε όλα τα ερωτήματα και τις αγωνίες που «βασανίζουν» εδώ και μήνες, κάθε φίλο του Παναθηναϊκού.

Δημήτρης ΓιαννακόπουλοςΒοτανικόςΚυριάκος ΜητσοτάκηςSuperLeagueΠαναθηναϊκός