Αθλητισμός|19.12.2020 01:06

F1: Εκπληκτικός Φερστάπεν στην Αυστρία, έκανε την προσπέραση της χρονιάς (vids)

Newsroom

Στον καλύτερο, και λιγότερο ανιαρό αγώνα της σεζόν, ο εκπληκτικός Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη του εφέτος στο πρωτάθλημα της Formula 1. Κι ήταν η πρώτη νίκη γενικώς που δεν προήλθε από μονοθέσιο της Mercedes στους πρώτους οχτώ αγώνες (έξι νίκες του Λιούις Χάμιλτον και δύο του Βάλτερι Μπότας).

Η Red Bull του Ολλανδού πιλότου πρώτευσε στο γκραν πρι της Αυστρίας, που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του θρυλικού Νίκι Λάουντα (δόθηκε το όνομά του στην πρώτη στροφή της πίστας), ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari και στην τρίτη ο Βάλτερι Μπότας.

Ο Φερστάπεν είχε καταπληκτικό ρυθμό στους τελευταίους γύρους προσπερνώντας κατά σειρά τους Φέτελ, Μπότας και Λεκλέρκ. Ωστόσο αυτό το τελευταίο προσπέρασμα βρέθηκε υπό διερεύνηση από τους αγωνοδίκες, αφού τα μονοθέσια ακούμπησαν και οι δύο πιλότοι έχουν διαφορετική άποψη για το τι συνέβη. Εν τέλει αποφασίστηκε ότι ο Ολλανδός κινήθηκε εντός της γραμμής του και στα επιτρεπόμενα όρια...

Δείτε το τρομερό προσπέρασμα και την επαφή που είχαν:

T
T

Στο μεταξύ, παρά τα πολλά προβλήματα που είχε τόσα στα δοκιμαστικά όσο και στη διάρκεια του αγώνα ο Σεμπάστιαν Φέτελ (μέχρι και ένα ελαστικό ξέχασαν να φέρουν οι μηχανικοί της Ferrari κατά τη διάρκεια πιτ στοπ) πραγματοποίησε θαυμάσια κούρσα τερματίζοντας τέταρτος, μια θέση μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Χάμιλτον, ο οποίος για πρώτη φορά εφέτος είχε να αντιμετωπίσει τόσα πολλά προβλήματα (πέραν του ότι τιμωρήθηκε στις κατατακτήριες χάνοντας τρεις θέσεις, στη διάρκεια του αγώνα αναγκάστηκε ν' αλλάξει και εμπρός αεροτομή).

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Νόρις, Γκασλί, Σάινθ, Ράικονεν και Τζιοβινάτσι.

Βαθμολογία οδηγών 

1) Χάμιλτον 197

2) Μπότας 166

3) Φερστάπεν 126

4) Φέτελ 123 

5) Λεκλέρκ 105

6) Γκασλί 43

7) Σάινθ 30

8) Νόρις 22

9) Ράικονεν 21

10) Ρικιάρντο 16

Βαθμολογία κατασκευαστών 

1) Μερσέντες 363

2) Φεράρι 228

3) Ρεντ Μπουλ 169

4) ΜακΛάρεν 52

5) Ρενό 32

Σεμπάστιαν ΦέτελGP ΑυστρίαςΛιούις ΧάμιλτονΜαξ ΦερστάπενFormula 1Red Bull