Αθλητισμός|02.07.2019 12:18

ΠΑΟ: Ψάχνει τη «φόρμουλα» με τον ΑΠΟΕΛ για τον δανεισμό του Ζαχίντ

Κώστας Γουλής

Η νέα σεζόν ξεκίνησε (ανεπίσημα) από το πρωί της Δευτέρας (1/7) για τον Παναθηναϊκό, με τις ιατρικές κι εργομετρικές εξετάσεις σε «Φιλοκτήτη» και «Γ. Καλαφάτης», ωστόσο στις μεταγραφές, οι «πράσινοι» δεν έχουν κάνει ακόμα… σεφτέ.

Τα στενά οικονομικά περιθώρια και (κυρίως) η έλλειψη ρευστότητας του κλαμπ και του Γιάννη Αλαφούζου, έχουν «φρενάρει» τις υποθέσεις που «έτρεξε» τις τελευταίες εβδομάδες ο Νίκος Νταμπίζας. Ο τελευταίος συνεχίζει πάντως τις επαφές του με όλους τους κεντρικούς στόχους του «τριφυλλιού», με στόχο να έχει κλείσει τουλάχιστον δύο μεταγραφές (εξτρέμ και χαφ), μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία (15/7). Τα τελευταία 24ωρα δε, ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής έχει επικεντρωθεί στον 24χρονο μεσοεπιθετικό του ΑΠΟΕΛ, Γκαγιάς Ζαχίντ, προσπαθώντας να φέρει την υπόθεση στα (οικονομικά) «μέτρα» του Παναθηναϊκού.

Ο Νταμπίζας ξεκίνησε τις συζητήσεις με τα υψηλά, διοικητικά «κλιμάκια» της κυπριακής ομάδας, αναζητώντας τη φόρμουλα για τον δανεισμό του διεθνούς Νορβηγού, δίχως να πληρωθεί «ενοίκιο» προς τον ΑΠΟΕΛ. Για να συμβεί αυτό βεβαίως, θα πρέπει να ρίξει σημαντικά το κασέ του (400.000 ευρώ ετησίως) κι ο Ζαχίντ και παράλληλα, να καλύψει ένα μικρό μέρος ο σύλλογος της Κύπρου, δεδομένου ότι οι «πράσινοι» δεν μπορούν να ανέβουν πάνω απ’ τις 250.000 ευρώ.

Τα δεδομένα είναι πολύ «δύσκολα», ωστόσο ο Νταμπίζας ποντάρει στη σφοδρή επιθυμία του παίκτη να φύγει απ’ την Κύπρο, λόγω των κάκιστων σχέσεων του με τον τεχνικό Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος δεν τον χρησιμοποίησε ούτε… δευτερόλεπτο στο προχθεσινό φιλικό με τη Ρούνταρ στην Αυστρία.

«Κόβεται» ο Αρμενάκας

Συνολικά 22 παίκτες του Παναθηναϊκού θα περάσουν απ’ τον ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (2/7). Ο λόγος για τους Διούδη, Κότσαρη, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη, Πούγγουρα, Αποστολάκη, Χατζηθεοδωρίδη, Θεοχάρη, Χρ. Δώνη, Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, Εμμανουηλίδη, Βέργο και τους νεαρούς Αθανασακόπουλο, Ζαγαρίτη, Σερπέζη, Τζαβίδα, Σκεντεράι, Αλεξανδρόπουλο, Βαγιαννίδη. Σ’ αυτούς θα προστεθούν οι Γιόχανσον (γυρίζει την Τρίτη), Μακέντα, Καμπετσής (Τετάρτη), Ινσούα (Πέμπτη) και Κουρμπέλης (έχει επιπλέον άδεια λόγω εθνικής κι ενσωματώνεται τη Δευτέρα 8/7). Η «είδηση» ωστόσο, αφορά το γκρουπ των «κομμένων», στους οποίους βρίσκεται πια (και) ο Πάνος Αρμενάκας, ο οποίος όλα δείχνουν πως θα δοθεί δανεικός

Οπως ενημέρωσαν οι «πράσινοι», την Τετάρτη (3/7) θα δώσουν το «παρών» στην «πρώτη» και οι Αλτμαν, Στάικος, Σιφναίος, Τζανδάρης, Παντελάκης, Αρμενάκας, Δημητρουλας, Οικονόμου, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνιέ, Αγγελόπουλος, Χαντζάρας, οι οποίοι θα περάσουν εργομετρικά και θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα που θα ακολουθούν, ξεχωριστά απ’ το υπόλοιπο γκρουπ.

μεταγραφέςΠαναθηναϊκόςΓκίας ΖαχίντΝίκος ΝταμπίζαςSuperLeague