Αθλητισμός|03.07.2019 10:06

Παναθηναϊκός: Δανεισμός Ζαχίντ μόνο α λα… Κάτσε, «παράταση» για Μπουζούκη

Κώστας Γουλής

Ο Γκαγιάς Ζαχίντ του ΑΠΟΕΛ είναι ο παίκτης στον οποίο έχει ρίξει όλο το (μεταγραφικό) βάρος τα τελευταία 24ωρα ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού Νίκος Νταμπίζας, αναζητώντας την κατάλληλη φόρμουλα για την απόκτησή του έστω και με μονοετή δανεισμό. Ο 25χρονος Νορβηγός έχει όλο το «πακέτο» που αναζητά ο Γιώργος Δώνης, καθώς «κουμπώνει» ιδανικά ως εσωτερικός χαφ (8άρι) στο 4-3-3 κι ως επιτελικός στο 4-2-3-1, τα δύο βασικά συστήματα του 49χρονου τεχνικού στην εφετινή σεζόν. Ο ίδιος άλλωστε, τον επέλεξε πριν δύο χρόνια, ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ, πείθοντας την κυπριακή ομάδα να πληρώσει 1,1 εκατ. € στη Βαλερένγκα.

Ο Δώνης έφυγε ακολούθως απ’ την Κύπρο, ο ΑΠΟΕΛ δεν δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση 3 εκατ. € της Μπασακσεχίρ, αξιώνοντας τη ρήτρα των 4 εκατ. € κι ο Ζαχίντ συνάντησε δυσκολίες στο να «χωρέσει» στο 3-5-2 του Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος τον έθεσε ουσιαστικά εκτός ομάδας. Δεν είναι κρυφό πως ο διεθνής Νορβηγός μεσοεπιθετικός θέλει σαν… τρελός να συνεργαστεί ξανά με τον Δώνη (όπως του υπογράμμισε σε προ ημερών επικοινωνία τους), όμως το ζητούμενο είναι να βρεθεί ο τρόπος.

Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μία φόρμουλα α λα… Κάτσε. Να καλύψει δηλαδή ο Παναθηναϊκός ένα μέρος του συμβολαίου του (250.000€ απ’ τις 420.000€), να συμπληρώσει ένα μικρό ποσό ο ΑΠΟΕΛ και παράλληλα να «πέσει» ο παίκτης. Επ’ αυτών των όρων διαπραγματεύεται εδώ και δύο μέρες με την κυπριακή ομάδα ο Νταμπίζας και μέχρι το σαββατοκύριακο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό το θέμα.

Στην υπόθεση της ανανέωσης του Μπουζούκη, στον Παναθηναϊκό σκοπεύουν να πατήσουν… φρένο για λίγες ημέρες, για να «αποφορτιστεί» λίγο η «συννεφιασμένη» κατάσταση που διαμορφώθηκε, μετά τις άκαρπες επαφές με τον ατζέντη του. Οι εξελίξεις μεταφέρονται για την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως αρνητική τροπή. Τουναντίον, οι «πράσινοι» θέλουν να το τελειώσουν θετικά και στις μέρες που θα ακολουθήσουν, θα επιδιώξουν να διαμορφώσουν το κατάλληλο κλίμα, ούτως ώστε το επόμενο ραντεβού (λίγο πριν φύγει η ομάδα για Ολλανδία) να είναι και το τελικό.

Στο μεταξύ, στις 7 μ.μ. της Τετάρτης (3/7) είναι προγραμματισμένη η πρώτη προπόνηση της σεζόν στο «Γ. Καλαφάτης», στην οποία θα είναι παρόντες και οι «κομμένοι» (ανάμεσά τους κι ο Αρμενάκας που θα δοθεί δανεικός), οι οποίοι θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα που θα ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες, σε διαφορετικές ώρες απ’ την υπόλοιπη ομάδα.

Ξεκαθαρίζει με ΕΡΤ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει και το τηλεοπτικό τοπίο, καθώς η ΕΡΤ έχει ζητήσει απ’ τον Παναθηναϊκό να της απαντήσει για το αν προτίθεται να ισχύσει η σύμβαση της νέας σεζόν. Και στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (3/7) αναμένεται να υπάρχει στο κρατικό κανάλι η «πράσινη» απάντηση.

Γκίας ΖαχίντΓιώργος ΔώνηςΠαναθηναϊκόςΝίκος ΝταμπίζαςSuperLeagueΓιάννης ΜπουζούκηςΑΠΟΕΛ